Press

No matter where you are and what you look like. Create your own style.Let it be unique for yourself and yet identifiable for others.
The creation begins deep by yourself. Be inspired in my world and give your life an extra boost. So show yourself more and just be you ♥

KERJA ADIK

by - 10:04:00

Dah lama rasanya saya tak menulis cerpen, sementara berada di rumah. Saya cuba untuk menulis sedikit sebagai mukadimah cerpen yang tak bertajuk. Namun, baru hendak menulis sedikit, ibu pula memanggil saya untuk menyiapkan makanan berbuka puasa. Saya membiarkan saja laptop terbiar tanpa "Shut down" dan saya juga tidak "minimize"kan mukadimah yang telah tulis sedikit itu..


Lepas waktu berbuka, saya terus pergi terawikh. Sebelum pergi tu, saya nampak adik tengah melihat Myspace dia. Saya membiarkannya dan terus pergi masjid. Balik dari masjid.. Tiba-tiba saya sedari, mukadimah cerpen yang ditulis sebelum ini seperti sudah penuh 1 page. (pelik..)


Lalu, saya membacanya.. Tawa pun berderai.. Rupa-rupanya adik tolong sambungkan mukadimah cerpen itu..hahaha..


Kat sini, saya sertakan Cerpen saya yang disambung adik!! Sangat lucu

(TULISAN KALER HITAM, SAYA TULIS - TULISAN KALER MERAH, ADIK YANG SAMBUNG)


Semasa aku menanyakan namanya, matanya hanya terkebil-kebil sahaja

“aku bukan mahu melihat betapanya cantiknya mata kau yang bundar itu!”

Katanya dia bisu, tetapi bagaimana pula kau bisa berbicara perihalku padanya?

“aduh! Berdosanya aku kerana buruk sangka padanya!”

Dalam timbunan hari yang menyesakkan, aku berjalan diatas ranjang kekusutan yang hadir disaat yang tak tepat. Perlukah kau membida semua cerita ku wahai Jelapang?

Aku hanya membatu.

Kau merakam gambaran jiwa lukaku dengan senyuman yang palsu? Menebak prasangka konyolmu dengan harapan yang menggunung!

"Ah, kau persis sang raja jahanam memagar Megasuria di Taman Larangan Istana Kembaraja. Wahai Tamaris."

Saat aku menghabiskan sisa hidupku diatas paksi merah fikiran buruk mu..

Terlintas seekor kucing bermata galak berbulu gebu menyapa ku..

“miaw..miaw..”bunyi katanya..

Dia menyatakan pada ku nama nya donut..dia memberitahu ku bahawa aku mempunyai sesuatu yang dia ingin kn..di raba-raba kantung baju lusuh ku(baju adidas tau).

Ah!!rupanya dalam kantung ku ad frizkeez (makanan kucing) yang ku bli tadi di kedai roha(sebelah rumah aku)..sebungkus rm1..

Hajat dihati hendak ku kitai waktu bersahur nti bersama teman-teman ku.







**Cerita ini mungkin sudah agak berlapuk..hehe =)

You May Also Like

2 ulasan

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx