E-MEL DI BERITA HARIAN

By BIE - 04:13:00 | 11 Comments
  • Share:

PYTHON OH PYTHON!

By BIE - 03:47:00 | 11 Comments

Python adalah seekor ular yang terdapat di afrika, Python ni boleh dikira seperti adik beradik kepada Anaconda (spesis ular yang digeruni). Namun, disini saya bukanlah berminat untuk berkongsi cerita tentang haiwan berbisa yang bernama Python ini. Saya mengemukakan entri kali ini untuk berkongsi mengenai sejenis High Level Language yang diberi nama Python. Namanya saja sudah berbisa, apatah lagi fungsi dan kesan yang akan diberikan. Semestinya, impak yang terlalu hebat bagi sesetengah programmer. Huh! berpeluh saya tatkala mendengar nama "Python" disebut dihadapan saya. Semacam meremang bulu roma. hehee.. saya bercanda!

Python, adalah high level language yang dikhabarkan lebih selamat (secure) berbanding Php dan Asp dan sebagainya. Hal ini kerana, tidak ramai programmer yang mahir dengan bahasa si Python ini. Hackers pun belum tentu dapat mengusai language ini dengan baik! ehehe..

Ini adalah language yang perlu saya pelajari di IT Department, NSTP..Sekian, Terima kasih.








**Enteri kali ini macam tak berisi je. Hmmm..maaf kawan-kawan =)
  • Share:

DUGAAN

By BIE - 01:50:00 | 11 Comments
Diam tak diam, dah hampir 3 minggu saya menjalani latihan praktikal di NSTP. Seronok! itu saja ayat yang dapat saya rakamkan buat masa ini. Namun, apa yang menjadi tunjang "Dugaan" pada post saya kali ini adalah kehidupan dan kesihatan saya.

Hmm..sepanjang berada disini, boleh dikatakan tiap-tiap minggu saya rasa tubuh ini lesu dan tak bermaya. Senang kata, asyik nak demam saja. Sekrang, saya sakit tekak dan selsema. Hanya panadol peneman saya untuk "heal" demam dari terus menyerang. Risau saya dibuatnya, kerja dah la banyak! huh!

Apa nak buat, dalam masa yang sama. Rumah sewa saya pula hendak diambil oleh pemiliknya. Rakan-rakan serumah saya panik. Dimana kami mahu tinggal? bagaimana nanti? cari rumah dikawasan ini adalah masalah juga. Kami berusaha mencari dan terus mencari rumah di kawasan sekitar Bangsar ini. Alhamdulilah ketemu juga. Namun, bayarannya agak mahal daripada yang sebelum ini (alahai..habis la duit elaun, tak sempat nak buat joli katak!..haha)

Tak mengapalah, mungkin ini dugaan yang perlu saya tempuhi sebagai permulaan kepada kehidupan yang baharu. Semoga saya kuat! Almaklumlah~ saya tidak pernah hidup diluar, sebelum ini hanya duduk kolej dan bersama ibu bapa. Ini adalah suatu pengalaman pahit dan manis yang harus saya tempuh barangkali.

Walau bagaimanapun, saya harap kondisi kesihatan saya akan pulih seperti sediakala. Hmmm.. siapa yang mahu melawan takdir ini.





**Sakit adalah penghapus dosa kecil~
  • Share:

SAYA NAK CUTI..!

By BIE - 22:29:00 | 01 Comments
  • Share:

ENERGIZER NIGHT RACE 2010

By BIE - 20:18:00 | 01 Comments



TARIKH
27 March 2010 | 5pm
MASA
5.00pm Marathon | 8.00pm Half Marathon | 9.00pm 10km
TEMPAT
Cyberview Lodge Resort & Spa
JARAK
10km, 21km, 42km and 4x10km
BAYARAN
RM 60 bagi semua kategori kecuali larian berganti-ganti
WEBSITE
www.energizernightrace.com.my
BORANG PENYERTAAN
Klik disini
(boleh mula mendaftar pada 18 Januari 2010)





**Jom sertai marathon~ Badan cergas, otak cerdas!!!
  • Share:

PRAKTIKAL OH! PRAKTIKAL

By BIE - 04:44:00 | 01 Comments
  • Share: