Press

No matter where you are and what you look like. Create your own style.Let it be unique for yourself and yet identifiable for others.
The creation begins deep by yourself. Be inspired in my world and give your life an extra boost. So show yourself more and just be you ♥

ADIK DAH BESAR

by - 05:32:00

Siapa lelaki dalam gambar ini?
Gambar ini saya ambil ketika pulang ke kampung baru-baru ini sempena cuti Tahun Baru Cina. Siapa dia? beliau yang berada dalam gambar tersebut merupakan satu-satunya adik saya. Masa ini, saya "Skodeng" dia di tempat kerjanya. Dia menjadi jurujual di Pasaraya KINI yang terletak di bandar Kota Tinggi.

Sudah 2 minggu dia bekerja. Saya tidak sangka, adik saya yang dahulunya kecil kini sudah mula meningkat dewasa. Saya masih tak percaya dan hingga kini masih "treat" dia sebagai kanak-kanak atau budak kecil lagi. Sebab saya tak puas hati, kenapa adik saya cepat sangat membesar? semacam tak boleh nak terima hakikat pula kan? Sebab kami cuma 2 beradik saja.

Adik saya, kiri sekali pada usia 9 tahun
dan saya kanan sekali pada usia 13 tahun
Kelakarnya muka dia masa kecik-kecik. Dia ni panas baran! sampai sekarang. Dia dah pun tamat sekolah pun, dan bakal melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi. Insya-Allah.. make all of us to be proud ok? Akak ucapkan, selamat menempuh alam dewasa yang penuh dugaan dan cabaran. Moga adik cepat-cepat matang dan menghadapi segalanya dengan penuh rasa tanggungjawab.





**Sorry, akak tetap akan treat adik macam budak kecik! hehe

You May Also Like

2 ulasan

  1. kak bie ! kenapa gmbr kite termasuk dlm gmbr tu ? malu laaa :)

    ReplyDelete
  2. Nak malu kenapa ika? kan comel tu.. masa kecik-kecik.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx