CREPE PAPER FLOWER

20:27:00



Lepas search semua tutorial.. akhirnya cik bie berjaya buat bunga carnation gina crepe paper ni... haha.. happy sgt.. ni carnation warna purple tau. Tah knp effect camera buat dia nmpk macam blue black.. hehe.. apa yang penting ibu cik bie suka dan setuju nk jadikan sebagai bunga telur nanti.. yeayy!! Happy!

Published with Blogger-droid v2.0.4

You Might Also Like

18 ulasan

  1. hai b...sy ade try buat tp xmenjadi pon lg.hehehe kne berkerja keras lg nmpknya..cntik sgt hasilnye.

    ReplyDelete
  2. Thank you :))

    Senang je buat bunga ni.. nanti bie come out dengan tutorial ya.. hehe.. Tq sudi menjengah blog bie. Nanti bie buat kunjungan balas ya. :))

    ReplyDelete
  3. time kasih bie..:D nti boleh tnye2 mtk pndpt coz bie ni agk kreatif orgnye. miya ni xdela pndai berblog nih.tp ble tgk blog bie rs nk follow jek.. :)

    ReplyDelete
  4. bie, kamu beli crepe paper tu kt mne ya? kita sdg survey2 market jb la.. :) ada yg kata guna crepe paper yg nipis sket.. come out nye lg smooth.. tp tak tahu nk beli kt mne.. :)

    ReplyDelete
  5. Sweet Emotion :
    Bie beli di kota tinggi ni, rasanya semua kedai jual barang2 hantaran ada jual crepe paper ni, 1 cuma dalam lingkungan 60sen-80sen. Kalau nak buat bunga gini, memang kena guna yang nipis. yang keras xjadi sangat nanti.

    ReplyDelete
  6. linda da buat sekotak bunga tisu ni..hehe.

    ReplyDelete
  7. hehe.. wah! gigihnya linda.. linda buat untuk apa? diy hantaran or pelamin or bunga tangan? jangan lupa buat review ya nanti :)

    ReplyDelete
  8. tringin nak menjadi kreatif mcm kaum hawa tp tgn kaum adam ni keras ckit wpun fikiran dh kreatif. how ar? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh.. asal berani untuk mencuba sesuatu yang baru. Tak ada masalah utk itu.

      Good luck ya anony :))

      Delete
  9. salam Cik Bie...1st time masuk blog ni...salam perkenalan...memang ade niat nak buat bunga ni jugee..heheh..tapi belum start lagi...majlis bulan 12 ni...stress..;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat datang aida, dah tak lama lagi je majlis aida.. moga semuanya berjalan lancar. Amin..

      jangan stress2.. nanti banyak benda tak jalan.. good luck ya :)

      Delete
  10. cik bie tutorial ni dh kuar ke blm, crepe paper 2 cik bie beli kt ne ye...utk 1 carnation 2 cik bie susun bape lapis b4 lipat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum keluar tutorial lagi fatin, insya'allah hujung minggu ni, cik bie share ye?

      untuk 1 carnation cuma 4 lapis saja.

      remind cik bie ya, kalau cik bie lupa

      Delete
  11. cik bie tutorial dah kuar ke belum...hehe

    ReplyDelete
  12. malam ni ye sayang.. cik bie ping new entri utk crepe paper flower ni :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx

Like us on Facebook


Si gadis yang telah melangsungkan perkahwinannya di tanah tumpah darahnya JOHOR Darul Ta'zim