MY DREAM DAIS

By BIE - 21:04:00 | 51 Comments
Hoho, nak review sikit tentang my dream Dais~ Cik Bie suka Klasik Modern. 
Makanya, kalau gabung dua-dua jadi canggung dilihat orang. 
So, for my wedding nanti. Kalau boleh cik bie nak divide 2 tema ni.

Klasik untuk MALAM BERINAI BESAR
dan 
Moden untuk MAJLIS RESEPSI

Kali ni, Cik bie nak buat review tentang tema klasik yang cik bie mahukan
untuk Majlis Berinai Besar



Ni lawa, tapi disebabkan tema purple. Tabir merah tu kena change dengan Tabir purple
Maka, jadilah purple gold~

Tema klasik ni diangkat sebab cik bie nak pakai persalinan songket pada
Malam Majlis Berinai Besar tu nanti. Nama pon raja sehari kan? 
Tak lengkap rasanya kalau tak mengenakan pakaian warisan zaman berzaman ni.
Nak mik feeling duk atas Balai Rong Seri
Umpama Raja dan Permainsuri 
Hik.Hik.Hik

Tapi, tak banyak bridal house yang buat Dais/pelamin macam ni
Hmm.. Gigih mencari. Insya'allah.. Masih punya masa lagi

Kalau tak ada juga, gabungan klasik dan sedikit moden macam ni pon cik bie suka juga



Hmm.. ni macam pelamin nikah kan?
Ni pon sama


  • Share:

INSPIRASI PERKAHWINAN

By BIE - 05:11:00 | 01 Comments

Siapa ada beli Inspirasi Perkahwinan isu Jun 2012?
*angkat kaki*
hehehe..

Cik Bie saja nak share dan bagitahu, nama dan muka cik bie kuar majalah nu.?
Beso mana? hahaha.. x beso, kecik aja. hehe
(eley.. tu pon nak keco) 
*eh! suka hati aku la kan? Blog aku. 
hehe


See.. cuma keluar komen Cik Bie kat Facebook Fan Page Inspirasi Perkahwinan.
hehehe.. Thanks to all crew Inspirasi Perkahwinan.

Now, Cik Bie dah jadi pelanggan setia majalah ni.
Sebab, majalah ni best.~ Banyak info lagi2 tentang DIY, Dais,
gambar2 comel pengantin. dan macam2 lagi.
Honestly, cik bie tak berapa suka majalah "Pengantin"
sebab terlalu sarat dengan iklan itu lah. Ini lah..
Pastu, model dia selalu pakai baju yang tak bergosok.
gelebeh sana-sini. hehe..
Tak suka.tak suka.tak suka.
Hehehe. Sebab tu kalau nak beli majalah kena belek dulu
Nak beli buku pon macam tu jugak kan?

So, far cik bie cadangkan bride to be beli majalah
Inspirasi Pengantin
Sebab semuanya terkini dan modern
sesuai dengan perkembangan fesyen pengantin alaf baru
(alamak, jauh sangat dah cik bie melalut ni)

Itu je nak cakap sebenarnya. 
Hik.Hik
Layankan aje ye kengkawan?


  • Share:

BRIDE TO BE

By BIE - 23:37:00 | 21 Comments
  • Share:

LIST OF PRE-WEDDING IDEA

By BIE - 06:12:00 | 01 Comments
PRE-WEDDING IDEA 1

Nak buat ala-ala zaman dulu-dulu, macam orang kampung yang kaya dengan sifat malunya

Lokasi : Kebun Getah (Kebun getah Arwah nenek cik bie ada..Kat Johor la)
Kostum Perempuan : Kain batik, baju opah, Selipar Jepun
Kostum Lelaki : Kain pelikat, seluar cerut, t-shirt Pagoda, Selipar Jepun

PRE-WEDDING IDEA 2

Masa zaman sekolah, cinta monyet la katakan.. hehehe.. Tapi, kitorang bukan kenal sejak zaman sekolah pon.

Lokasi : Sekolah
Kostum Perempuan : Baju sekolah perempuan (Lengkap)
Kostum Lelaki : Baju sekolah lelaki (Lengkap)

Sekadar gambar hiasan

PRE-WEDDING IDEA 3

Kalau buat macam Dr.Harlina dengan Sheikh Muzhaphar ni pon ok jugak. Diorang buat kat Broga Hills, hehehe.. tapi aku bukan hiker. Larat ke nak naik Broga Hills buat pre-weds shoot??

Lokasi : Broga Hills
Kostum Perempuan : Sport Suit (Lengkap)
Kostum Lelaki : Gaya pendaki lah. hehe




  • Share:

MENU BERINAI BESAR

By BIE - 06:34:00 | 01 Comments
  • Share: