Follow Us @soratemplates

Friday, 15 June 2012

CENTREPIECE STUFF

Balik cuti hujung bulan lepas, 
aktiviti biasa yang akan dijalankan dengan my ibu
adalah menghunting barang-barang wedding. 
Kali ni, terjumpa bahan-bahan untuk buat
Centrepiece untuk setiap meja tetamu nanti.

Berikut adalah bahannya.
Tapi tak complete lagi sebab tak ada bunga dan tag 
yang ada cuma pasu merangkap cawan harian dirumah 
setelah majlis berakhir.
(multi purpose kan?)
hehehe
Jimat, lepas tu. Kita boleh gunakan semula. 


Cik Bie beli 24 biji sahaja, cuma RM1 sebiji. Gambar diatas adalah
sebahagian daripadanya sahaja.
Gambar dibawah juga begitu, dan nampak sedikit tak plastik yang
ada label hijau tu. Tu adalah Chopstick
Cik Bie beli dikedai yang sama dengan harga RM1.30 untuk 20 batang
Chopstick


Sebelum ni ada yang pernah tanya cik bie tentang batang DIY PhotoProps Cik Bie.
Ok, nilah batang Photoprops tu, cik bie guna chopstick sebab rasanya dia lebih tebal
dan kukuh berbanding dengan lidi sate kan? hehe.. Tapi, penggunaan bahan
lain untuk dijadikan batang Photoprops adalah terserah kepada semua. Bergantung 
kepada kreativi masing-masing. Kalau ada idea baru. Boleh la kita
share sama-sama ok? 

Abaikan gambar pisau tu.. termenyebok pulak dia kat situ

Close up.! Nampak x harga dia yang murah tu??
Kalau tak nampak , anggap je la macam nampak ye
Al-maklumlah snap gambar pakai kamera HP cikai je

6 comments:

  1. salam perkenalan...awak sangat kreatif!! tak rugi saya singgah blog awak...suke idea photobooth!! =D

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan kembali Sharz :), hehe.. tak adalah kretif, kalau nak dibandingkan dengan B2B yang lain.. hehe. Hope kita saing connect each other utk tukar2 idea n pendapat. hehe! Bie pon suka photobooth! tengah searching idea n idea lagi ni.. hehe.. Good luck sharz :)

    ReplyDelete
  3. hye bie ;)
    folow n link kamu k ;)
    cilok props photobooth kamu :p

    ReplyDelete
  4. hye cik susu.. thanks sudi singgah. hehe.. follow kamu juga. Cilok la cik susu. nanti saya datang cilok awak pulak yeee. heheheh :D

    ReplyDelete
  5. hi bie! wah bagusnya. lepas wedding bule terus jadi barang rumah kan hehe.. kita tak terpikir pulak.. kita guna tin susu je. pastu wrapped dengan crepe paper, hias dgn lace or ribbon. so skang tengah kumpul tin susu jap junjung dan f&n dan juga cap teko ekekekeke

    ReplyDelete
  6. Hye zila.. hehe.. orang yang bagi idea ni pon ibu kita zila. Awal2 dia dah cop dulu cawan-cawan tu. hehe.. Wah.. guna tin susu pon cantik juga. Sama je function dia kan? hias2 sikit ikut kretiviti dah lawa. Gerenti ramai yg tertarik n puji nanti. hehe.. Selamat mengumpul tin susu zila !! :))

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx