Press

No matter where you are and what you look like. Create your own style.Let it be unique for yourself and yet identifiable for others.
The creation begins deep by yourself. Be inspired in my world and give your life an extra boost. So show yourself more and just be you ♥

INAI OR HENNA

by - 05:47:00


Inai or Henna?
Bagi cik bie, inai adalah yang pakai kat jari tu
manakala Henna yang dilukis-lukis kat tangan, tapak tangan atau kaki
Hehe. ini pendapat cik bie je. Tatau betul atau tak.
So, far cik bie tatau nak ke tak buat Henna (lukis-lukis) kat tangan tu
Rasanya nak buat inai aje kot. Simple, cik bie suka tengok inai dijari Farah AF2
masa dia kahwin dulu. Kemas dan comel je..



Tapi Jari cik bie tak secomel jari Farah la :((

Dan masalah lagi, nak pakai daun inai atau inai tube yang ayah cik bie beli 
masa pergi mekah dulu??

Sangat banyak ayah beli, sampai tak tahu nak pakai yang mana satu
yang serbuk pun ada, tapi entah mana ibu cik bie letak.
Lupa sudeyy~
Tapi, bila tanya ibu. Ibu pulak nak anak dia pakai inai tumbuk macam zaman dulu
Tradisional katanya, siap nak tempah Cik Aruk (Makcik yang selalu pakai inai dan pandai buat 
inai yang sangat cantik dijari di kampung cik bie) buatkan inai untuk wedding cik bie nanti.

Daun Inai
Daun inai perlu ditumbuk dan dicampur bahan-bahan tertentu
supaya warna merahnya cantik.

Huhu.. Tak apalah, cik bie serahkan pada ibu cik bie je semua ni
In case tak ada siapa nak buatkan inai,
cik bie pakai je inai tube yang berlambak kat rumah ni.
Persediaan... hehe..

Tapi, kalau nak suruh cik bie tumbuk sendiri daun inai?
Huhuhu.. memang tak retilah~
hehehe..


You May Also Like

4 ulasan

  1. comelnya farah kan..baju dia pon cantik..nmpk sangat seri pngantin..

    ReplyDelete
  2. yup2.. setuju dengan dila.. Masa dia nikah.! Sangat superb~ sebab seri diwajah dia sangat terpancar. Plus dengan outfit dia yang sangat awesome tu. Huhuhu.. suka sangat! :))

    ReplyDelete
  3. hi bie :)

    kite exchange link blog ni tau...insyaAllah nnti untuk nikah mun pakai ujung2 jari cm farah ni je..xde ukir2 :)

    ReplyDelete
  4. hye mun

    Tq tau.. hehe. Bie rasa pon nak pakai hujung jari je.. sweet kan? hopefully sangat sweet mcm farah ni.. ehehhe.. mun pon sama la.. mst sangat sweet :))

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx