LOVE FELT

By BIE - 8:15:00 PTG

Maaf kepada semua.!!
Masih ingat DIY Pen Coat tak?
Kalau tak ingat boleh Klik SINI

Kat entri Pen Coat Cik Bie ada share tutorial 
Cara-Cara nak buat Pen Coat.
Tapi, Cik bie lupa nak review cara-cara buat
Love Felt atas Pen Coat tu.

So, hari ni nak share sikit. Hehe
Layankan jelah ya :))

Tekap pada kain felt dan lukis bentuk love berdasarkan pola

Gunting bentu tersebut, 1 Love kecil dan 2 Love besar

Ambil 1 Love kecil dan 1 Love besar dan gabungkan begini

Jahit sekeliling love kecil diatas love besar
(Disini cik bie gunakan benang kait dan jarum jahit berkepala besar)

Ok! dah siap pun

Masa untuk mencantumkan, kedua-dua Love Besar
kemudian jahit mereka bersama-sama. hehe..
Cik Bie guna jahitan sembat biasa je

Dah siap tu, jangan lupa tinggalkan ruang kecil (jangan jahit habis)
Sumbatkan dengan fiber atau kekabu sampai sesedap rasa
Kemudian Baru habiskan jahit hingga ke hujungnya

Tarra.! dah siap pun love felt saya.~
Anda bila lagi?

Tengok daripada depan
Kalau buat key chain pon elok ni

Nota KakiTangan :
Hehe.. harap dapat membantu
Lain-lain cara, terserah pada kretiviti 
masing-masing ya.!
Love u'ols
Muaah!

  • Share:

You Might Also Like

6 ulasan

  1. intanurulfateha :
    Hehehe.. omey ke? kalau besar dah jadi bantal peluk dah.. hehe boleh buat tido

    BalasPadam
  2. oya :
    hehe.. ni lah hasil orang kurang kerja ni oya..haha..

    BalasPadam
  3. kertif nya! suka tengok. Akak ofiz kita dye wat keychain hp. :)

    BalasPadam
  4. Cik Ain :
    TQ cik ain. haha. tak da la kretif mana. Follow dalam internet je. hehehe. Aah ek, ok jugak kalau buat keychain HP. hehe. TQ bg idea :))

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx