PHOTOPROPS SAYA

By BIE - 05:25:00

Still remember my previous entry? Just scroll it down ya..
if doesn't appear. click this link DIY PHOTOPROPS

Hehehe..
dengan mengikut dan melanggar tatacara membuat photoprops ni.
Cik bie berhasil juga buat photoprops sendiri. hehehe..

Hasilnya.. hehe

Mula-mula print dulu. Gunakan kertas yang sedikit keras
Supaya senang nak gunting nanti

Lepas tu, gunting, tebuk dan buang mana-mana bahagian yang tak sepatutnya ya

Baharulah laminate.. hehe

Gunting sekali lagi. Tinggalkan sedikit basi plastik laminate tu.
Supaya lebih tahan lama je. Tak masuk angin dalam dia
Kalau masuk angin, nanti jadi menggelembung
Ok! dah siap dah. Tinggal tampal batang pemegangnya sahaja. Hehehe
Dah beli dah, tapi tertinggal kat rumah kota tinggi pula.
tunggu balik rumah nanti baru tampal lah! hehe

OK! cantikkan?
(Perasan)
kui.kui.kui.

  • Share:

You Might Also Like

17 ulasan

  1. cantikla awak..kemas and teliti..terus qis jadi semngat nk berDIY blk..lps btunang dlu mood diy pun dh hilang ntah ke mn huhu...

    ReplyDelete
  2. Dear, pemegang dia awak beli kat mana yer?

    ReplyDelete
  3. haisehh...sy punya laminate machine kat opis ni lesap plak...kui3

    ReplyDelete
  4. kreatif dan rajin~ baru folo sini~ salam perkenalan!

    ReplyDelete
  5. @Amani Qistina
    TQ amani.. hehe ni pon tiba2 je bie rasa rajin pulak nak cuba DIY ni. Time datang perasaan malas. Apa pon tak bley.. hehehe =D

    ReplyDelete
  6. @Liya Laa
    Pemegang dia bie pakai chopstick je Liya. Chopstick kan ada yang panjang, pendek, sederhana. Cri je dekat Giant ke, Tesco ke, gerenti ada. Mula-mula ingat nak pakai lidi sate je. Tapi takut tak berapa kuat. hehe..

    ReplyDelete
  7. @Munnafendy
    Tak payah pakai mesin pon boleh mun. Pakai Iron Baju jek.. hehe :) Tapi atas dia kena alas dengan kain la masa menggosok tu. Temp pon jangan panas sangat.,

    ReplyDelete
  8. @dhiera
    Tq dhiera sebab sudi singgah n follow bie.. Kita exchange blog link ya.. :)) Salam perkenalan juga. Hopefully dapat share macam2 info dengan dhiera nanti..

    ReplyDelete
  9. wah! da siap ye? ana br siapkn utk bridal shower! huhu...

    ReplyDelete
  10. @~a for ana~
    hehe.. aah dah siap dah ana. Tapi masih ada lagi yang belum digunting dan laminate. hehe.. Bridal Shower tu apa ana? Bie tak tahu la.. jangan lupa share nanti ya..;))

    ReplyDelete
  11. suker....nk wat jg r mcm ni...hehehhe

    ReplyDelete
  12. Rahmah
    Boleh.boleh.. cik mah try la.. hehehe :) sama-sama kita buat ok :))

    ReplyDelete
  13. SALAM.bgsnyer sis ni semua buat sendiri..sis,boleh x sy nk mntk softcopy props ni?? kalau sis nk bg leh email kat sy afrahasuha@gmail.com .. mjls 16feb ni.. ingt nk buat sendri.. hehe.. thanks sis.. sgt berguna info2x dlm blog sis

    ReplyDelete
  14. Cantik, Shakira pun ada dah phot props ni punya softcopy..tapi nak print tak tau kat mana, mahal je manjang semua kdai..haha apa kata Bie sponsor printer? Haha gurau sayanggg.. :)

    ReplyDelete
  15. cantik nye dear..kreatif.....if u dont mind, nak mintak softcopy photo props ni jugak....zana_sachi@yahoo.com.....btw, nice blogs....byk dpt info psl B2B...keep it up dear.... =)

    ReplyDelete
  16. salam sis. cantik photo props tu. nak tnye, kertas nak print tu keras yg mcm mne ye? nak blaja wat sendiri gak props nih. blh email softcopy kat saya? tuandonat_91@yahoo.com :) tq

    ReplyDelete
  17. asssalamualaikum...
    sy b2b in dec.. sekrg baru nak buat persiapan.. seronok baca blog cik bie.. semua buat sendiri..dr bertunang hingga pernikahan.. terpikir jugak nk wat prop sendiri tapi xkreatif..klu cik bie boleh emailkan softcopy nak jugak buat sendiri.. hihihi.. klu rajin boleh email leahzaliha@gmail.com

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx