BANTAL NIKAH BULU-BULU

By BIE - 1:05:00 PG

Bantal Nikah Bulu-Bulu
akhirnya siap.. huhu. lega rasa hati.
 Berikut, adalah gambar proses menjahit 
bantal nikah kami.

Lepas wedding, boleh guna bantal bulu2 semula
bantal bulu-bulu ni. Hehe.. Sangat suka, sebab bulu-bulu
dia ni macam teddy Bear.

Nak tengok details kain, cik bie pernah letak dalam entri ini


Ketika dalam Proses


Pin sekelilingnya sebelum dijahit


Mula menjahit ke dua-dua bantal nikah kami.


Hasilnya..

Surprise,~

Tunggu Tahun Depan ye.


  • Share:

You Might Also Like

19 ulasan

  1. leh wat sewa ni..
    idea.idea.idea.
    tpi thn dpn daaaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. S.U.R.I.A. :
      hehehe.. apa nak buat, kena la tunggu tahun depan.. hehehe.. Tungggguuu.. :D

      Padam
  2. wau,,talented nye die..done follow u ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ah MOi cHanTek :
      Tq ah MOi cHanTek sebab sudi singgah blog cik bie :))

      Padam
  3. rjinnye... sangat jeles ngan bie.. hukhuk.. tolong watkan tuk kite sekali bolehhh.. ngeh3

    BalasPadam
    Balasan
    1. miss she :
      Haha. rajin le. Sebab fikir lepas ni tak ada banyak masa lagi nak buat. Jahit sendiri memang terkial-kial la.. Hehehe.. boleh je, datang la rumah kita kat kota tinggi. My ibu memang amik tempahan jahit pun.

      Padam
  4. X sabar nk tgok bntal nikah cik bie..
    Mesti cntik,aritu tgok kain bulu2 tu cntik gile...

    BalasPadam
    Balasan
    1. LiNda :
      Tunggu lepas cik bie nikah nanti, baru cik bie review. Kata B2B lain, kalau dah review sekarang nanti basi. hehehe.. Cik Bie pun tak sabar tunggu engagement linda :))

      Padam
  5. rajinnnn sungguh cik bie,jeless fyka..
    tgk keras kedung,mmg klu pgg menda nk DIY alamat melingkup la haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fyka :
      Alahai yang.. fyka pun boleh buat ni. Boleh punya.. Belum cuba, belum tau kan? :))

      Padam
  6. rajinnya cik bie.. takpe, yg penting lps ni boleh guna lg kan?? kan?? tiada pembaziran di situ.. hihi.. i like!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sweet Emotion :
      Hehehe.. memang betul tu.. Yg penting pembaziran tidak akan berlaku :)) i like too

      Padam
  7. wahhh..bantal saya byk yg pending..nak beli mesin comel ni baru jahit..cepat la gaji..huhuhu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cik Saila :
      Cepat2.. hehehe.. seronok juga kan? Bab-bab jahit ni. Moga bantal cik saila cepat siap hendaknya :))

      Padam
  8. alaa....i dah terlebey excited baca td. i..tup tup kena tunggu tahun depan. lamaaaaaaaaaanyeeeeeee nak kena tunggu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haidasafera :
      Hehehe.. sorry yang~ Kena simpan dulu. Ala, tak tinggal berapa bulan je lagi nak tahun depan kan? Tunggguuuu :))

      Padam
  9. Pandainya buat sendiri !
    Follow kamu dear ! ^__^
    comel blog ! suke suke ! kita ex-b2b Johor!
    follow kite balik jom..
    ceritabakalpengantin.blogspot.com
    belogdell.blogspot.com
    =) keep in touch okeh !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dell :
      Thank you sudi follow Cik Bie..
      hehehe. tak sangka, dell B2b Johor
      jugak.. Bolehlah kita share banyak info
      nanti ya :))

      Padam
  10. pandai nye menjahit.... sy mesin jahit bagakan musuh, mesin sslu je terpatah jarum lah.tersankot lah..jd mood kelaut ..terus tggal, xjahit..sampai skng..

    jimat belanjeeeee bie

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx