CSI GUESTBOOK

02:24:00

Salam Ramadhan yang ke-11
Alhamdulilah, kita berjumpa lagi
setelah berhari-hari Cik Bie lenyap

I really miss my blog
Totally.!

Hari ini, nak review tentang
preparation untuk Guestbook

Cik Bie memilih CSI Guestbook
CSI Guestbook ni, dikenali jugak sebagai
Thumbprint Guestbook / Guestbook Tree dan lain-lain
mana yang tidak diketahui giteww.. hehe

Berikut, bahan-bahan yang dah Cik Bie beli untuk
Aktivity men DIY CSI Guestbook ni 


Benda ni, Cik Bie sambar kat IKEA hari tu
Kesedihan melanda, sebab takdak warna Purple
Hitam pon Hitam lah.!
Janji Rock


Agak besar kut, saiz 50 x 70 cm



Dan Pigment Color Ink ni, Cik Bie jumpa kat HARRIS, Jusco Tebrau
dengan harga RM5.90 jer
hehe.. dah main test2 dah..
Syok je..
Ada 4 kaler dalam 1 set ni.

Dan langkah terakhir, tinggal design rangka pokok atau lain-lain
untuk diprint dan diletakkan dalam frame

Maka, akan jadilah CSI Guestbook.
Hehehe.. DIY jer kan? Senang cerita :)

Contoh gambar-gambar
Thumbprint Guestbook





You Might Also Like

21 ulasan

  1. idea yang sama!! ingat nak wat camni jugak nanti..

    ReplyDelete
  2. miss she :
    Yok! sama-sama kita men DIY. Jimat kos sangat2 kan? :))

    ReplyDelete
  3. mesti comel nti! tak sbr nk tgok ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciksusu :
      hehe.. comel ke comot? itu yg kita masih tak tahu. hehe.. Dalam pembikinan. Insya'allah lepas raya kut baru siap. nanti cik bie review ya

      Delete
  4. ya allahh...cik biee ni mmg kretippp,slalu tgk diy yg cik bie x d pkir dek akal fikaa..jelessnyer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fyka :
      hehe.. adoi, pujian yg melambung ni fyka. Hehe.. Bahan2 memang senang nk dapt fyka. Apa salahnya mencuba n kongsi dengan semua kan? hehe.. Fyka pon boleh cuba ni.. If, dah siap. Cik bie buat full review nanti :))

      Delete
  5. eh!fana pun nak buat camni jugak nanti..huhu!jom let's start the party cik bie..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yok buat sama2 fana.. hehe.. Syokk kan DIY.. hehehe :) Let get it up!!!

      Delete
  6. haaa tak pernah tahu pon ade guestbook cmni..thx bie for info.. :)
    t upload taw tutorial ne tahu leh D.I.Y sendiri..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama mia.. mungkin mia boleh cuba untuk wedding mia nanti kan? hehe :) Insya'allah, nanti cik bie bagi full review

      Delete
  7. linda xpenah tau pun csi guestbook ni. tp seriusly memang menarik..cam nk wat je nnti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yok! mari sama2 kita mencuba. hehe :))

      Delete
  8. cik bie..puas duk cari stamp pad comel tuu..xjmpa pungggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bie jumpa kat tempat kanak-kanak punya barang alat tulis, mcm cop2 warna-warni. ada macam2 kaler n jenama

      Delete
  9. Replies
    1. Belum start apa2 lagi ni munn. Baru je beli bahan2 hehehe.. Tengah kumpul idea

      Delete
  10. cantik !!!!! border tu tak cuba spray dengan spray unggu ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noraaa... TQ soo much.! Good Idea.. Bie tak terfikir pon ni. huhu Tq. :)

      Delete
  11. hai cik Bie...
    sy nk try wat cmni, tp nk cari pigment colour tu ssh la.... p kedai, ble tanya, sume xtau benda ni... ada plak tu yg bg stamppad ink tu... huhuhuu..
    ni mmg kat HARRIS je yg ada jual ke?? I dh try tgk kat MPH & beberapa kedai buku area JB ni, xde jual... :(

    ReplyDelete
  12. Cik Anonymous:
    Ya, setakat ni, Cik Bie cuma jumpa di Harris saja. Belum lagi jumpa di mana-mana. Mungkin kita boleh tanya kawan-kawan b2b yang lain. Atau boleh beli secara online kat website scrap n crop.

    ReplyDelete
  13. What's up to every one, the contents existing at this web site are in fact awesome for people knowledge, well, keep up the good work fellows. free dating site
    Also visit my blog post ... free dating site

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx

Like us on Facebook


Si gadis yang telah melangsungkan perkahwinannya di tanah tumpah darahnya JOHOR Darul Ta'zim