Press

No matter where you are and what you look like. Create your own style.Let it be unique for yourself and yet identifiable for others.
The creation begins deep by yourself. Be inspired in my world and give your life an extra boost. So show yourself more and just be you ♥

DIY PAPER WHEEL

by - 17:56:00


Salam Monday Blues
Ah! Sleepynya hari ni.
Malam tadi ngok,ngek2 buat kerja
sampai tak sedar dah pukul 3 pagi.

Hari ni layan DIY PAPER WHEEL ya
Dah berkurun benda ni famous dikalangan B2B
kali ni baru cik bie nak cuba buat.
Hehehe.

Ramai jugak yang menggunakan PAPER WHEEL ni 
untuk dekorasi pelamin, mini pelamin, guestbook, 
photobooth n lain-lain jugak.

Esok, Cik bie ada exhibition. Makanya..
Gue terpanggil untuk buat paper wheel ni untuk
dekorasi backdrop.! Upss. bukan
persiapan perkahwinan ye.

Tapi, bila benda ni dah siap.
Rasa nak guna untuk DIY Photobooth la pulerr.
Aigooo...~


Zaman bertunang dulu, tak sempat nak DIY Mini Pelamin.
Bila tengok semua B2B DiY sendiri mini
pelamin diorang, +semuanya cantik n cute
belaka. Huhuhu.. jadi cemburu.

Tahap kekretifan tak sampai ke tahap
DIY Mini Pelamin sendiri.
Hehehe..
Apo nak dikato..


Oklah, Jom le kita layan Gambar Paper Wheel
Cik Bie ni ya.. hehe..

Niat hati, bulat putih kat tengah tu nak
gunakan Doily Paper. Tup2 kedai Bakery
kat Sek.7 ni tutup la pulak. poi!~


DIY paper wheel decor backdrop
Kombinasi Warna tak Terancang
Main Hentam Kromo sahaja

Mahap le kalau x kemas.. My 1st Try..
Malunyeeww :D

Bagi sesiapa yang macam cik bie, baru nak belajar buat
Paper Wheel ni, boleh tengok tuto diatas ni ya..

Hanya gunakan kertas A4 biasa sahaja ya
Sebab Cik Bie dah try guna kertas keras, Agak susah nak digam
pada bahagian tengah if kita lipat dia tak sekata.

Semua Paper Wheel Cik Bie ni, Cik bie gunakan A4 paper
biasa, kaler putih dan kertas warna warni yang
jual dalam bungkus kat kedai nu.. hehe

Keperluan :
Saiz besar - 4 keping A4 paper
Saiz Sederhana - 2 Keping A4 Paper (Di potong 2 bahagian, setiap satunya)
Saiz Kecik - 1 Keping A4 Paper (Di potong 4 Bahagian)

Hehehe..
Selamat men DIY Paper Wheel anda!
Love you soo much geng!

You May Also Like

37 ulasan

  1. cantiklah...
    nak tanya pakai paper A4 biasa je ke atau ada paper khas

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikblueberry :
      Aah.. Cik Bie pakai A4 biasa je. Lupa nak share kat entri. Nk buat yang saiz besar, pakai 4 kertas A4, nak buat saiz sedang/sederhana. 2 kertas A4, potong 2. Nak buat yang kecik, 1 A4, potong 4. Lepas tu cantum mcm kat atas ni. Tak ada paper khas. Surat khabar pun boleh cikbluberry

      Delete
  2. Haida ni. Salam perkenalan utk Cik Bie. Haida pun b2b 2013 dr selangor. Cik Bie pon byk buat DIY projek yer. bagus2. I follow you. http://haida-safera.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haidasafera :
      Salam perkenalan kembali... Tq sebab sudi jengah blog jalinan cinta. :).. cik bie dah follow Haidasafera.. hopefulyy dapat tukar cerita n story juga. ya.. :)

      Delete
  3. uih..cantiknye bila dah banyak2 kan..baru nk buat jgk. tgh nak testing la..tapi sy beli wrapping paper..mst besar sgt kn..hehe..xpe2..masih smpt nk buat yg kosong nye..tq for tuto..=))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Qaseh Qistina :
      Aah.. cubalah Qaseh Qistina, bila dah siap banyak2.. lepas tu susun2 ikut kaler. hehe.. baru rasa happy untuk diri sendiri. Haha.. Aah, kalau wrapping paper, dia jadi saiz besar. Kalau nak buat kosong punya, pakai kertas A4 biasa je.. Nak lawar, pakai A4 kaler2

      Delete
  4. Ni gune kertas yg keras ke cik bie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. LiNda :
      Linda, cik bie pakai kertas A4 biasa je.. Nak lawa, pakai A4 kaler2 yang jual paket2 kat kedai tu.. Rasanya kertas keras lagi susah nak buat, sebab nanti time nak cantum n gam, tak berapa kemas if kita lipat x sekata.

      Delete
  5. ape fungsi lekuk2 dekat kipas tu??
    yg dlm gambar tutor, 2 t'akhir tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diyana :
      No meaning yana, cuma nak tambah2 cantik je. bila kipas di bukak, nampak la lubang2. Macam cik Bie buat kat atas ni. Tak gunting buat lekuk pun.. ni yang biasa je..

      Delete
    2. owh ho... igt kan utk ape2 td.. (^_^)

      Delete
  6. cantiknya warna diaaa! sweet sgt.. xtau la niat nak bt fan flower ni jadi ke tidak..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Saila :
      Tak rancang ni Cik Saila, Cik Bie main buat je ni, ikut combination kertas yang sedia ada di beli dikedai.. hehehe.. Hopefully, niat cik saila tercapai.. buat la.. sambil2 tengok TV pon boleh ni..

      Delete
  7. hi Bie :)
    sy buat paper wheel utk bilik pengantin jugak, lekat kt dinding yg kosong.cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Munnafendy :
      Hye jugak puan munn.. hehe yeke!? Wahh. jangan lupa buat review ya nanti.. ehehe im waiting :))

      Delete
  8. seyes lawa...nak cuba jugak la..tp mmg pakai A4 jeke..tgk dlm tuto tu mcm paper tu keras la..
    thanks cik bie for info =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shamilla Ramli :
      Aah.. cik bie pakai kertas biasa je tu.. :) Ur welcome :))

      Delete
  9. Replies
    1. ciksusu :
      Cik bie comey ke? wheel paper yang comel? hahaah.. gurau je ye :) Tq cik susu

      Delete
  10. dira pn buat wheel paper utk pelamin nikah hari tuh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dira :
      Comel kan dira.. hehe.. bie suka sangat.! :))

      Delete
  11. bie, sy pun nak buat jugak kipas2 utk kat mini pelamin nanti.tgk tuto bie lg buat sy bsemangat!heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miz Sharmia :
      Chaiyok!!! hehehe.. good luck yang! :)) Kita tunggu outcome kipas2 awak nanti..

      Delete
  12. phewww...baru jer katam baca blog cik bie. from the beginning until to this new entry. Puas baca!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haidasafera :
      Haida.. terharunya cik bie. Awak khatam baca blog setahun jagung ni.. hehehe. segan tau! :)) eheheh.. TQ yang..

      Delete
  13. Cik Bie. I love to read :-) Lagi2 benda yang i tak pernah tau. BTW, i baru perasan yang muka u ada iras macam pelakon eira syazira...cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haidasafera :
      Hehehe.. Thanks sangat2 yang. Sebab sudi baca blog cik bie.. hehe. Adeh! ada iras pelakon pula dah.. hehehe.. ada2 je haida ni :D

      Delete
  14. thanx utk infomasi.. i loike sesgt... nk try lh.. gud job utk awk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. || EiLadi || :
      Ur welcome.. selamat mencuba :)) Tq :)

      Delete
  15. okeyy... tgk benda ni... terasa nk DIY utk kepala katil dlm bilik ... hehehe...

    ReplyDelete
  16. Boleh..boleh.. sangat disyorkan.. :)) selamat men DIY :))

    ReplyDelete
  17. cik bie, ada ideax camna nak lekatkan paper wheel nie kat langsir or dinding? cantikkk sgt

    ReplyDelete
  18. cantik...saya suka..saya suka...

    ReplyDelete
  19. cantik..tq share info ni.. :)

    ReplyDelete
  20. hai

    kalau cari idea DIY yg murah & super cute boleh visit blog/ig kami
    ada paperbag, sticker, tag & card :)

    tq tuan tanah

    Our blogshop, cardbymyan.blogspot.com click >>CARDBYMYAN or instagram kami @begkertas. click >>@begkertas


    tq :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx