Press

No matter where you are and what you look like. Create your own style.Let it be unique for yourself and yet identifiable for others.
The creation begins deep by yourself. Be inspired in my world and give your life an extra boost. So show yourself more and just be you ♥

HENNA TAPAK TANGAN

by - 07:41:00

Salam Ramadhan Al-Mubarak
buat semua pembaca blog Jalinan Cinta.
Hehe
Alhamdulilah, kali ni dapat lagi sambut puasa dengan
keluarga tercinta di rumah..

Hope, semuanya happy dan berbahagia juga
dan selamat membuat persiapan 
perkahwinan masing2 juga

Remember, bulan ramadhan banyyaaaakk
sales..! Mari gunakan peluang ini sebaik
yang mungkin. eheheh :D

gambar nak share hari ni adalah Henna 
Sebulat hati Cik Bie dah buat keputusan tak nak menconteng
tangan. Tapi, nak menconteng tapak tangan


Maka, berikut adalah teaser menconteng tapak
tangan dengan corak henna yang fofuler tu.
Ok ke? atau cuma nak buat bulat je kat tengah tu??
*Think*


Gambar henna tapak tangan yang dilukis oleh diri sendiri
*Verangan ni. Tak sampai berapa minit dan cuci dah
gunakan inai tube yg ayah beli kat mekah
masa g umrah tahun lepas je.

Corak yang dilukis adalah berpandukan gambar dibawah
Hehehe. Buruk! + xsama langsung Cik Bie lukis.
Hahaha.. Saje cuba2 jaya


You May Also Like

10 ulasan

  1. Hehe ..linda lg suke kalo tgah2 juz bulat je,tp pic kat bawah tu cntik corak inai kat jari2. X sabar nk pkai inai nnt..tp lmbat lg...;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. LiNda :
      Boleh je linda, kalau nak pakai saje2.. hehe. Cik Bie pon prefer nak buat bulat, nampak simple je. Tp, ni mengada2 je cuba lukis. Tengok ok ke x. hehehe..

      Delete
  2. sama, tak nak conteng kat atas jugak.kalau boleh nk buat mcm irma hasmie conteng sikit kat jari je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SarahSyafiq :
      Sama! Sep sikit.. sangat suka inai irma hasmie. Tapi, siapa nak conteng tangan caye?? sob3 T_T

      Delete
  3. saya ingat saya je xnak conteng tgn..saya nak bt mcm zaman makcik2 kita kawen..just bulat kat tapak tgn..tp bila tgk irma punya,tetiba nak lukis sikit2 mcm irma pulak..huhu..tp part kaki mmg xnak conteng2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Saila :
      Sama dengan Cik Bie jugak, xnak conteng tangan. Hari tu tengok contengan tangan exB2B FY mcm cantik. Tu yang terfikir nak conteng tapak tangan. Tapi, inai zaman dulu2 lagi nampak natural kan? Irma punya inai ada element tradisional+moden sikit. Kita pun suka :))

      Delete
  4. Yeee..inai Irma terbaik..memang cantik..suke suke...saya nak buat camtu untuk kawen nanti..hehe

    ReplyDelete
  5. Mr and Ms bOZhiCkA :
    Cik Bie pun suka tengok inai irma.. cantikkan? :))

    ReplyDelete
  6. cntik la dear.. hehe, pandai jugak kamo menconteng, heheh.. btw, nape namo conteng kat tgn ms wedding? just yg simple2 je, tak perlu la crowded sgt.. sweet okeh ;) cik bunga nnt apply sendiri jek taw.. cmne la gupe kann.. huhu ^^

    ReplyDelete
  7. ♥.::cintabunga™blogspot::.♥ :
    Tq dear.. Tatau la cik bunga..,rs nak buat style kampung je. hehe.. kata my ibu,, kalau conteng tangan time nikah nanti kadi marah.. johor ni, banyak pantang larang.. huhue.. good luck nanti.. mesti cantik inai conteng cik bunga nanti..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx