Follow Us @soratemplates

Tuesday, 24 July 2012

KUCING DAN BUNGA

Oh..! Dugaan sungguh di bulan Ramadhan yang mulia ni
Sabar.Sabar. Nasib baik lah Cik Bie ni
penyabar orangnya. Ceh~ hahaha

Apa gambar kat bawah ni? 
Ini adalah Crepe Paper Flower yang Cik Bie buat
Dan simpan dalam kotak.
Fesyen baru ke? 

Ternyata bukan! Ini adalah sebab bungaku 
sudah PENYEK dilenyek budak kat bawah gambar ni
Sobs..Sobs..


1 daripada semua Bunga Crepe Paper yang dah penyek..
semuanyaaa :'(

Budak kat bawah ni la yang buat.
Nama dia GENJI yang sangat nakal tapi manja
mengalahkan Baby baru lahir

Kegemaran, suka posing dan orang amik gambar dia
pluss sukkaaaa sangat tengok cermin.
Mesti dia rasa diri dia manusia kot.

Genji.. Apasal ko tido dalam kotak bunga-bunga kakak tu
Adoyai.. sabo je lah. Rugi berhengget2 tu.


Muka nak Innocent Time orang Snap Gambar dia.
Dasar model kucing tak bertauliah ni.
Hahaha..

Lepas Genji Tidur dalam kotak tu dan penyekkan semua bunga,
Cik Bie biar je kotak tu dalam bilik.
Then, datang si adik, OBIY

Punah Ranah Semuanya.
Cisss.. korang memang dah berpakat ye.
No more Whiskas occay.~ Padan muka.
Pi makan ikan kering je


Ranap dan Punah semuanya.
Macam kena hukum tembak.
Oh, bunga telurku.. huhuhu :(

Budak kat bawah ni punya angkara.
Nama dia OBIY. Asyik tido je keja dia pada waktu terluang
Bila bangun mintak makan. Bila makan, Hyperactive
tak hengat. Bila penat, tido memanjang.


Hmm.. tak berjodoh dengan bunga crepe paper yang dah punah
dan bakal dibakul sampahkan itu.
Adik-adikku, terpaksalah kakakmu ini buat
bunga-bunga yang baru. Lepas ni, kena seal dengan
kotak besi agaknya, baru korang tak usik

Sabo je la.
Nasib baik Bulan Puasa.
Rasa nak panggang je budak 2 ekor ni
huhuhu

Nota KakiTangan :
My family suka bela kucing kaler kuning.
Feeling2 as GARFIELD kunun2,
dan yang terbaru PUSS IN BOOTS.
but, it true.! Kucing kuning memang extreme
Manja, Bijak dan Memahami Tuannya~

Thats All 
:)


26 comments:

  1. ala ciannye cik bie..
    suruh dorg buat balik :P
    comeynye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciksusu :
      saje je nak menyakat ye si kuicng2 cik bie ni. Stress jadinya.. haha alangkah bagusnya kalau boleh disuruh buat balik.. haha

      Delete
  2. alala.. nnt suh diorh toloong bukakan bunga tuh..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Tqah :
      Memengpon.. geram je dgn diorang ni

      Delete
  3. samala ngan balkis...pose pertama je kucing balkis masuk dalam kotak yang simpan bunga telur..gabus patah..bunga telur semua tumbang...nasib baik takde lidi yang patah..kalo tak kena buat balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. icEcuTes :
      tu la ye.. kena berjaga2 la kita lepas ni.. hehehe :D

      Delete
  4. nsb baik x kena cubit..hehe..kucing saila pun sama..suka menyibuk ms kita buat kerja pastu habis penyek2 bunga.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Saila :
      Tula.. nak cubit + pukul tak sampai hati.. tapi cik bie suka tutup lubang hidung diorang. Padan muka tak dapat nak bernapas.. hahaha.. lain kes pulak yang dia gigit2.. lambung2. Ada 1 love felt Cik bie jadi mangsa.. Terpaksa juga buat yg baru

      Delete
  5. saya suka kucing.. tapi kat sini takleh nak pelihara.. susah kalau kena g kursus ke ape..

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss she :
      Hehehe.. cik bie pon tak bela kat rumah sewa. Diorang tinggal kat kampung cik bie.. Disebabkan x kawin lagi., Tada rumah sendiri. Insya'allah, pas married nanti akan bela seekor. Cik Ode pon suka kucing juga.

      Delete
  6. alaa siannye bie... kne berkeje keras lg tuk crepe paper..caiyok2. :)
    kuceng miya sekor kaler kuning pon hyperaktive sampi dibulinya adik beradik dia yg lain..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. LotsofloveMia :
      Tula.. sedih rasa hati.. Kena gigihkan diri untuk siapkan jugak bunga2 tu.. supaya senang masa depan. hehehe..

      memang kucing kuning lain macam aktifnya n kelakar jugak :))

      Delete
  7. Cik Bie!
    Iera pon suka kucing kaler kuning2 ni tau..
    tapi semua kucing2 iera dah arwah n malas nak bela dah..
    bydaway salam tahziah ke atas bunga crepe cik bie ea..
    kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. IeRa :
      Yup ieRa.. dah berkubur dah semua bunga2 tu. sob..sob :(

      Delete
  8. Kesiannya bie kte..huhu.xpe, bunga rosak blh bt lagi..kucing rosak mn blh ganti..eh =p chaiyok2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. neng ana :
      betul tu.. apa2 pun i love my cat.! nak dia hidup 100 tahun lagi.. hehe :)) TQ ana :)

      Delete
  9. lor..ciannye cik bie, takpe2. sempat je nak wat baru. Tak susah sangat kan wat crepe paper. Nakal eh kcing

    ReplyDelete
    Replies
    1. LiNda :
      Nasib baik masih ada berberapa bulan lagi. So, memang sempat sangat nak recover. Tapi,sayang juga la. Punah duitkku disitu.. :(( Diorang memang nakal sekali sekala

      Delete
  10. Laaa bie.. sayangnya.. haihhh.. kalau kuncupkan balik, then kembangkan balik takleh gak ke? huhu pasni bie lipat2 je dulu. jangan kembangkan siap2. lagi seminggu nak majlis, baru laa bie kembangkan. lagi selamat macam tu. nak simpan pun senang

    p/s: kita pun ada kucing kuning sekor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zila Zainal :
      Tak boleh jugak la zila.. sebab si Obiy tu dah gigit2. semuanya dah berkecai, koyak rabak, ada yang berlubang2 + penyek jugak. Tak boleh dah nak diselamatkan lagi..

      Bie memang amik langkah mcm yg zila ckap tu la.. bila nak dekat majlis baru kembangkan
      hehehe..

      bestkan kucing kuning :))

      Delete
  11. owh...kalau i yg kene..senyum jer la....pasrah. nak marah kucing, kesian pulak kucing tu kan. buat baru je lah jawab nyer cik bie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haidasafera :
      Aah.. senyum menahan kesabaran. eheheh.. memang pasrah je la. Nak buat lagu mano kan.. hehehe.. Dengan terpaksa hati, kena juga buat yg baru.. huhu

      Delete
  12. tak boleh kasi kembang2 balik ke? boleh kot repair balik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sara petakbunga :
      Sedinya tu, memang tak boleh nak diselamatkan dah semuanya :((

      Delete
  13. cik bie kreatif cantik lah..color pun kelerz

    ReplyDelete
    Replies
    1. oya :
      bukan cikbie yg kretif ni. tp kucing2 cik bie yg kretif menjahanamkan bunga2 tu. sobbbs hehe

      Delete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx