PEDOMAN B2B

By BIE - 7:22:00 PTG

Sedang-sedang eksited dalam persiapan perkahwinan
Cik bie menenangkan diri dengan membaca buku pedoman
hidup, hahaha.. ayat tak boleh blah "Pedoman" la sangat.

Tapi memang betul kut, my IBU said, nak
hidup berumah tangga ni kena ada ilmu jugak
Sebab berkahwin memang senang, tapi tak semua orang
tahu cara bagaimana untuk mengekalkannya

So, yok B2B kita cari pedoman.
hehehe.. selain berguru dengan Ibu, Mak, Mama, Mummy, Umi
anda semua, bahan bacaan sampingan turut diperlukan

Buku kan hasil kajian pakar yang rata-ratanya terbukti berkesan
Hehehe.. Bagi yang tak reti masak macam cik bie ni
Haruslah beli buku resepi masakan,

Ilmu yang berguna, Setakat ni, buku ustazah bahyah tu yang paling best
wajib dibaca oleh semua B2B

Buku-buku diatas ni yang sempat dibeli. Tu pon belum habis baca semuanya.
Tiba-tiba terselit 1 buku komik kompilasi "Lawak Kampus" tu
Hahaha.. Gila kartun kepala ko ni bie.
Itu Wajib.! Cik bie memang penggemar komik dan Manga~
Memang tak boleh nak disangkal lagi



Buku yang kat atas ni baru beli masa ada ekspo kat fakulti hari tu.
Sangat informative~

Nota KakiTangan :
Ada 1 lagi buku yang jadi dambaan.
Tak beli hari tu, tapi budget dah terover limit pula.
Kompilasi 3 buku yang dinamakan atas tajuk
"Aku Terima Nikahnya"

YOK SHARE BUKU-BUKU YANG U'OLS DAH BACA
DAN BUKU-BUKU YANG MENARIK UNTUK
B2B YANG BAKAL MENDIRIKAN
RUMAH TANGGA
:)
LOVE
mUAAH

  • Share:

You Might Also Like

12 ulasan

  1. terbaik bie!! sy belum ada kesempatan lagi nak kumpul buku2 untuk ilmu/info/pengetahun sblm/slps jd isteri dan ibu :))

    setakat ni baru beli buku 'cara mendidik anak perempuan' ;)) kena beli dan beli lagi nih.. jom kita kumpul ilmu :D

    BalasPadam
  2. Cik Saila :
    Hehe.. kita beli buku ikut peringkat kan? dulu2 masa sekolah, beli buku sekolah, buku rujukan. Now, nak kawin, buku panduan hidup berumah tangga.

    Nanti nak jadi ibu kena jugak ada ilmu. Nama pun mendidik kan? Macam cikgu gitu.. Wah.. buku mendidik anak perempuan? Bagus tu.. best tak buku tu?

    hehe.. Yok! kumpul ilmu sama2. Kalau ada buku best2 nanti cik saila share la infonya k.

    BalasPadam
  3. salam...

    kunjungan dr Qaseh. ex-b2b kedah.
    qaseh doakan persiapan menuju bahagia berjalan lancar.

    qaseh anjurkan 1st giveaway. jom la join. tarikh tutup contest 31 julai 2012.
    Hadiaah apaaa?? Qaseh nak bg customize guestbook dan 10 paper latern pelbagai warna.

    http://qasehfariza.blogspot.com/2012/07/my-1st-giveaway-contest.html

    BalasPadam
  4. qaseh_fariza :
    Terima kasih puan.qaseh.. atas kunjungannya dan doa. Mohon tunjuk ajar dan nasihat. hehe :)

    ok! Cik bie join nanti :0 Tq for the info

    BalasPadam
  5. cik mah pun sama jg mcm bie...sdng blaja dari buku jg...cb memahani kan..cik mah dlm proses hbskan bc buku yg kompilasi AKu terima nikahnya...sgt2 berguna n bagus...kn beli tau...

    BalasPadam
  6. Rahmah :
    Aah. Proses mencari ilmu ni memang perlu guru dan buku2 ilmiah. hehe Waah.. nak jugak buku tu. Hehehe. Yup2 nanti cik bie beli.Tq cik mah :))

    BalasPadam
  7. Sama macam saya. Suka snagat baca buku tak kisah apa genre sekalipun. Membaca tu kan penambah ilmu =)

    BalasPadam
  8. Saya pun tengah kumpul n baca buku2 yg ke arah tu.hehe
    Btw, selamat berkenalan ;)

    http://neng-ana.blogspot.com/

    BalasPadam
  9. IMaH :
    Yup2.. yuk.. sama2 menimba ilmu alam perkahwinan pula, sebelum kita menempuhinya :))

    BalasPadam
  10. neng ana :
    Terima kasih neng ana sebab sudi singgah blog bie.. Jom share buku2 menarik nanti :)) ehehehe..

    Selamat pengenalan juga

    BalasPadam
  11. Salam Perkenalan too dear Bie..

    Thanks 4 comment. Anyway ur blog so cute n fresh la. N utk buku plak, i cdgkan u cari buku 'Pemilik Cintaku' by Fatimah Syarha. This book really inspired me b4 i'm getting married aritu. Lots of tips too.. murah je..

    Go go n find it.k =)

    BalasPadam
  12. DianaSafri :
    Salam perkenalan kembali diana.

    Thanks sebab sudi datang and jenguk blog kita ni. dan juga sudi berkongsi buku yang menarik untuk semua B2b. Sangat membantu. Insya'allah. Bie akan cuba cari buku "Pemilik Cintaku" tu.. hehe.. Thank you for sharing :))

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx