REBEN BUNGA TELUR

By BIE - 9:49:00 PTG

 oh..gembira rasanya hati,
bila dah pandai lipat reben untuk bunga telur
Hehehe, sebelum ni. Cik Bie tak reti nak lipat
At last mintak tolong B2B Cik Mah
untuk mengajar Cik Bie yang tak reti ini

Terima kasih yang tak terhingga kepada Cik Mah
Sebab dengan murah hatinya, buat 1 entri untuk 
terharu rasa hati Cik Bie


Yeay~ Akhirnya berjaya juga buat reben ni. 
Dan Cik Bie pun dah buat banyak-banyak untuk
kegunaan bunga telur kasih sayang cik bie nanti

Kalau buat banyak2 senang, nanti bila wedding dah
dekat, kita tinggal cantum-cantum dengan Crape Paper Flower
dan beberapa bahan yang lain seperti

Lidi Sate
Sarung Telur
Daun
Pelilit Bunga
DLL


Here, dah buat banyak dah. Hehehe.. Eksited buat lepas
kita dah reti buat kan? Tq Sifooo.. :D

Masa beli bahan-bahan untuk buat bunga telur
Terjumpa ini, sarung telur yg ready made punya
100pc cuma RM8.00 sahaja.

Fiuhh~ Selamat. Tak payah beli kain net,
gunting sendiri untuk dijadikan bunga telur.
Ahaha.. Penyakin M dah datang la ni

Siapa nak tahu, sarung ni jenis plastik 
macam sarung jaring2 limau kecik2 kaler merah tu.
Haa.. xreti nak explain. Tapi, u'ols boleh
imagine kan? hehehe..


Sarung telur Ready Made

Nota KakiTangan:
Cik Bie dah cantum2 dah 1 bunga telur.
Tapi cam segan nak tunjuk. Hehehe
my 1st try. macam biasa
memang buruk.
ngeee..

Apa-apa pun. Semua bahan untuk bunga telur
sudah siap. Tunggu dicantumkan aje
2 atau 1 bulan sblm wedding.
Semuanya akan di "integrate"
bahasa komputer sungguh..
hehheeh

Daa :)

  • Share:

You Might Also Like

28 ulasan

  1. mule2 wat reben pening gak kan kepala, huhu. pape pungabungan warne cik bie tu cantik la..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. LiNda :
      Aah.. memang pening. nasib baik cikmah guide kita. hhehe.. Warna tu memang wrna tema wedding cik bie nanti :))

      Padam
  2. best kan bila share info dr b2b ni..sama2 men'diy' :))

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cik Saila :
      memang betul.. dapat share dan sama-sama tolong menolong kan? Bab2 DIY ni memang sangat menguntungkan kita :))

      Padam
  3. Balasan
    1. Cik Tqah :
      Terer la plop.. hehe.. itu pon org lain kena ajar, baru blh buat.hehe

      Padam
  4. teruskan usaha anda lagi ci bie. nanti jangan lupa update. nak tengok. :))

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cik Ain :
      Chaiyokk untuk diri sendiri. Hehehe.. :D ok, nanti2 cik bie update lagi ya :))

      Padam
  5. tak sabar nk tgok bunga telur cik bie! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ciksusu :
      hehehe.. Insya'allah, dah siap nanti cik bie update ye :))

      Padam
  6. wah,..tantek yerr...
    suria ritu xterpikir nk search dlm tenet lipat riben..main try n error jeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. S.U.R.I.A. :
      Kebetulan masa tu cik mah buat reben tu. Tu yang cik bie tanya. Tak sangka cik mah buatkan tuto untuk cik bie.. heheh terharu :))

      Padam
  7. Wah! kreatif la dea.. mmg senang buat byk2 terus.. nanti dah dekat majlis cantum2 je.. cik bie beli kt mne karung tu? boleh jimat masa taw macam tu.. nak cari juga lah.. ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sweet Emotion :
      Aah, sebab tu cik bie trus je buat banyak2. Masa nak cantum, kerja jadi lebih mudah kan? hehe..

      Karung tu cik bie dapat kat kedai bunga juga. Kedai yang sama jual bahan2 bunga telur.. Cuba awak tanya tuan kedai tu. Nak beli sarung telur jaring2 plastik. Insya'allah ada

      Padam
  8. gigihnye... beli katne bie karung tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. miss she :
      Nak berjimat, kena lah gigih. hehehe..

      Karung tu cik bie dapat kat kedai bunga juga. Kedai yang sama jual bahan2 bunga telur.. Cuba awak tanya tuan kedai tu. Nak beli sarung telur jaring2 plastik. Insya'allah ada.

      Padam
  9. teringat zaman2 gigih buat bunga telur dulu..bercalar2 jgk la jari kena dawai tu..nasibaik sempat recover sblm hari nikah (",)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fainie :
      Fainie, moga kita punya kenangan untuk dikenang mcm awak bila dah married nanti.. hehehe :) Hopefully, segala urusan berjalan lancar.. Amin

      Padam
  10. Yeah...cik bie dahberjaya...ala tuto yg x seberapa je..suker sgt2 dpt share2....tahniah cik bie..xsbr nk tgok progress seterusnya....cntik reben...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rahmah :
      Yeay.. Berkat pertolongan cik mah juga.. hehehe.. makasih dong.. nanti cik bie review progress seterusnya ye.. :)

      Padam
  11. bieeee kat mana nak beli sarung telur ready made tuuuu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Zila Zainal :
      ye zilaa.. hehe, Karung tu bie dapat kat kedai bunga juga. Kedai yang sama jual bahan2 bunga telur.. Cuba awak tanya tuan kedai tu. Nak beli sarung telur jaring2 plastik. Insya'allah ada.

      Padam
  12. Wahhh... Nana pun carik org yang boleh ajar utk DIY reben bunga telur. Good luck Cik Bie. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amalina Ali :
      hehe.. ramai B2b yang buat tuto untuk bunga telur.. mcm2 jenis. Nana try je gugel. Insya'allah jumpa :)) Good luck utk nana juga :)

      Padam

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx