TREMENDOUSLY THURSDAY

18:20:00


Salam 15 Syaaban 1433H

Maka dengan ini saya isytiharkan bahawa
saya sudah jatuh cinta dengan

"Al-Quran Pelangi"

Cik Bie dah jumpa Vendor yang jual
Al-Quran pelangi ni

ada macam-macam warna dan 3 saiz

Kecil, Sedang, Besar


Sesiapa nak beli, kena buat pre-order dulu
Tapi, vendor ni pun tak pasti berapa lama
order tu boleh sampai. Cik Bie baca
kebanyakkan Al-quran ni
di amik daripada Indonesia.
Sebab kat indon femes dengan Al-Quran Pelangi ni.


Apa yang menjadi masalah disini, adakah
Al-Quran ini disahkan oleh Jabatan Agama Islam di negara kita?
Cik Bie dan family cuma beli Al-Quran yang ada cap
Jabatan Agama Johor Sahaja, dari dulu sampai sekarang.
Kalau Cik Bie beli, kena make sure betul-betul ni.
Karang kena marah dengan mak guee..
Dah la dia cikgu ngaji. Adeyh!

Cik Bie dah pon ajukan soalan ni kepada vendor tu.
Dan ketika ini masih menunggu jawapan.
jawapan
jawapan

tunggu 
dan 
tunggu 
lagi

You Might Also Like

13 ulasan

  1. ingat nak beli wat hantaran..sbb cantik je warna pelangi..tp tu la..tak sure so tak beli la..huhu

    ReplyDelete
  2. cantiknye kalo wat hantaran dan kegunaan sendiri, tapi tak tau sah ke tak kat malaysia kan. Nak beli Al-quran pun kene ati2 sekarang.

    ReplyDelete
  3. baru cadang nak beli juga al-quran ni.tapi bila cik bie dah kata begini rasa was2 pulak nak beli

    ReplyDelete
  4. een :
    Itulah masalahnya een. Kita tak sure kan? Bab2 ni bukan boleh buat main

    ReplyDelete
  5. LiNda :
    Kalau dipandang daripada kecantikannya memang kita terpesona. Tapi, kemaslahatannya diragui. Macam makanan syubhah juga, haram dimakan kalau rs was-was

    ReplyDelete
  6. pelangi chenta :
    Cik Bie pun mula-mula nak beli juga, tapi banyak komen n info yg meragui status pengesahannya. Sebab, cik bie ingatkan publisher dalam negara kita yg publish al-quran pelangi ni. Rupanya, daripada indonesia. Kena make sure betul2 bab begini. Nanti beli mahal2, tapi susah nak baca. Rugi je

    ReplyDelete
  7. owh..miya ade pnh gak nmpk Al-quran mcm2 kaler gini.. cantik.yg kecik comel2 sume ade.ade yg tafsir skali...standard saiz ke bie Al-Quran pelangi nih?

    ReplyDelete
  8. Falsya :
    Tq falsya.. ramai jugak B2B yang sesat ke blog official cik bie. hehehe..

    ReplyDelete
  9. LoveToBeMeYa :
    Miya nampak dia ada jual kat mana ya? selain secara on9? Sebab kalai beli di kedai kita boleh belek2 dulu kan? Katanya ada 3 saiz, kecik, sedang dgn saiz besar. Setakat ni dah tengok yang kecik n sedang kat google. Yang saiz besar, tak tengok lagi.

    ReplyDelete
  10. miya jmp kat care4 kota damansara. ade satu jek kedai buku kt ctu.byk saiz kecik ngn sedang.yg besar xde nmpk pon. tp lau bie rajin sgup g ctu ape slhnye nk g tgk. tp lau rs xberbaloi guna cara yg mudah..ok.hee

    ReplyDelete
  11. LoveToBeMeYa :
    thank for the info miya. Insya'allah lau ada masa nak gak pergi tengok sendiri Al-quran tu. Walaupon kota damansara tak da la jauh mana dr shah alam. hehe.. Kita ni memang cerewet lagi2 bab2 mcm ni, kena berhati2 sangat. Sebagai pengguna, biar alah membeli, tapi menang memakai. ye tak? :)

    ReplyDelete
  12. cantik! teingin nak beli jugak

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx

Like us on Facebook


Si gadis yang telah melangsungkan perkahwinannya di tanah tumpah darahnya JOHOR Darul Ta'zim