BAJU PENGANTIN IN PROGRESS

By BIE - 6:30:00 PTG

Selepas merewang menghabiskan duit beli segala material 
untuk busana perkahwinan, 
kini tiba masanya segala pelan dan perancangan dilaksanakan

ceewaah.. macam nak buat projek pembangunan pulak ye
hehe.. FYI, Semua busana yang akan Cik Bie pakai
adalah Custom made daripada My Ibu

daripada, nikah, berinai, khatam dan sanding.
Alhamdulilah, semua material sudah dibeli
tinggal dijahit sahaja.

Mohon doa, semua kerja-kerja pembangunan baju ini berjalan lancar
Amin


Itu saya lukis, sangat buruk occay.. Faham T_T


Ok, proses melukis pelan bermula.
My Ibu as Arkitek




 Moga semua baju siap dengan jayanya.
Baju sanding je banyak effort sebab nak pasang manik n lain2
Huhu. Siapa yang menjahitnya?
Diri sendiri lerr.. huhuhu..

Moga dipermudahkan..
Amin.Amin.Amin

  • Share:

You Might Also Like

31 ulasan

  1. wow seronoknyer mak yang jahitkan.....konfermlah sgt memuaskan....semoga segalanya berjalan lancar...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin.. tq cik mah.. Hehehe.. dari kecik dah biasa dengan baju2 buatan my ibu :)) Biar simple kan? Asalakan kita selesa n seronok memakainya, lagi dihari bahagia :)

      Padam
  2. wah... best nya buat baju sendiri... xyah nak pening2 sewa baju kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe.. nak buat sendiri pun pening juga yana. Lagi2 nak design n pilih fesyen, Tapi end upnya. Insya'allah memuaskan hati sndiri. sebab hasil kerja tangan sendiri kan? :)

      Padam
    2. insya-Allah.. hope evrything goes well ya

      Padam
  3. Wah untungnya mak pandai jahit. Save budget :)

    Gudluck! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah, Alhamdulilah, save sangat2.. dan boleh cerewet.. hehehe Tq Ziema.

      Good luck to you too :)

      Padam
  4. wahhhh..bestnya mak pandai jahit baju..boleh la design mcm2 sendiri :))

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak da la cik saila, buat simple2 jek :))

      Padam
  5. best nye bie..mak yg jahit..ain lak adik pandai jahit tp bz sgt dia tu..lgsg xda ms nk jahit utk kita..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ain, nak ikotkan ibu bie pun sibuk juga, pas raya ni baru dia ada masa sikit.. Harap2 dia ada lg masa untuk buat baju yg lain2 juga.. huhu..

      bab jahit2 ni kena paksa juga org yg jahit tu, sebab diri sendiri pon xpandai hati kan.. nasib badan.. hehe

      Padam
  6. bestnye ur mom tukang jahit, boleh jimat duit kan.
    cik bie, cik bie ikut design baju dr mimi bridal(Athiz collection) kan.Linda suke gak design baju tu, sgt cntik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulilah.. nasib baik ibu cik bie dpat tolong buat baju2 cik bie.. hehe.

      dari gambar tu, cuma inspirasi je linda. X ikot 100%. Kang mati cik bie kena saman.. hehe

      suka tengok semua gambar baju kat majalah :))

      Padam
  7. untung nya mak pandai jahit...lg menarik pki baju pengantin yg mak jahit sendiri tau...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita lebih hargai, sebab hasil tangan kita n ibu kita kan? ada sentimental value

      Padam
  8. save bajet !!..

    memang untung...

    :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulilah.. jimat dan memenuhi cita rasa insyaallah

      Padam
  9. alhamdulillah.. satu perkara sudah dipermudahkan dengan adanya ibu mu seorang arkitek & tailor.. hehe.. semoga semuanya berjalan lancar ya bie.. ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulilah.. Amin... Terima kasih :)

      Padam
  10. umah cik bie kat mana? nana nak dtg hantar baju. nak suruh mak cik bie buatkan jugak. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kedai ibu cik bie kat

      16, Rumah Kedai, Felda Pasak, kota tinggi, johor (017-703-9-706)

      kalau masuk felda tu, tanya je orang kedai jahit kak mai.

      Syarat nak tempah denga ibu cik bie ni kena banyak sabar. Sebab lambat sikit

      banyak sangat tempahan lagi2 pekerja ibu cik bie dah berenti sorang,

      so, agak kelam kabut dibuatnya

      Padam
  11. Selamat hari raya cik bie !

    seronoknye, mak awak tailor!!jimat sejimat2nye..xpayah nk labur duit kat designer ribu riban...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari raya juga chill..

      alhamdulilah.. dapat berjimat sikit. end upnya boleh simpan baju tu

      Padam
  12. wow, so awesome la blh wt baju sendiri..jimat and confirm puas hati..(",)

    BalasPadam
  13. Tak sabar nak tgk bile dah siap, ieda follo & link ya dear ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ ieda. sebab sudi jengah blog bie ;)

      Padam
  14. owh kat kota ye. nana kat skudai. serious skrg ni susah nak carik tailor. ada pun yang jahitan tak berapa nak best. :(

    BalasPadam
  15. Yups di kota tinggi, tak jauh pun nana. Ramai je customer ibu bie dari singapore n JB, Batu pahat n mana2 pon ada. kadang2 diorang pos ke rumah lagi. if nak datang lagi puas hati :)

    BalasPadam
  16. best nyer mak yg jahitkan... cik bie.. mak awk nk terima tempahan x?? klu terima tempahan awk msg sye boley?? majlis sye bln 5 tp 1 ape pon x wat lg.. nk blik tempah kt kg jauh nunn di pahang... keje kt JB... nk cuti kt jabatn nie amatlah susah nk cuti panjang2... awk sms sye boleh cik bie.. 0177704047... thnks in advance... ^_^

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx