Follow Us @soratemplates

Thursday, 30 August 2012

CABUTAN BERTUAH


Happy 55th Independence Day,
dedicated to the heroic fighters
in the cause of peace and freedom.

May the blessing of Allah S.W.T be upon them.

Amin

Salam Kemerdekaaan 31 Ogos 1957
dan Selamat Hari lahir buat semua yang lahir
pada tanggal yang bersejarah ini.

Hari ini, Cik Bie nak kematukan jari gunting semua benda ni
Ini apa? ini tag yang Cik Bie print sendiri
nak gunting and tampal pada hadiah cabutan bertuah.
Cabutan akan dijalankan masa majlis Cik Bie nanti
Insya'allah



Ada 100 hadiah untuk direbut
sesiapa nak jadi ahli REWANG CREW
*sila angkat tangan*

hehehe

Nombor untuk dicabut,
cik bie dah share dalam entri sebelum ni

Hadiahnya mana? Hehehe.. Cuti sebelum raya hari tu
Cik Bie dah bawak balik rumah My Ibu la
Tak sempat nak snap pix, Cik Bie baru beli sikit
tak sampai lagi 100

Kena pi survey lagi ni,
nak tengok apa yang best untuk diberikan
masa cabutan bertuah tu.
Hehehe

Kita tengok, siapa yang bertuah.

Alah, tak da la hadiah mahal sangat pun. 
Ni pelengkap acara je, acara main2 sesama kita
Bagi majlis happening sikit kan?

weee.. *Verangan tak sudah ko ni BIE


18 comments:

  1. gud ideala.. kalau ada rezeki lebih, nak buat jugak la.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa.. boleh, buat sesama sanak saudara je pun boleh.. hehehe. suruh deejay yg lead

      Delete
  2. linda pun planning nak wat cabutan bertuah utk wedding linda nnti, sebab kat kmpung linda pemes gak acara ni. hehe..hadiah simple pun ok, tp yg penting org kmpung rase hepi kan..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah, kebanyakkan kampung ada juga buat gini, tau pun diorang terus je bagi hadiah. Tapi nak lagi happening main cabutan bertuah la.. end upnya, semua pun akan dpat hadiah juga. hehehe

      Delete
  3. Bagus betul idea Cik Bie ni sebab I pun masa majlis kahwin ni pun masih lagi mengamalkan konsep merewang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasanya kat kampung memang amalkan konsep rewang ni, tapi dah tak banyak la yang amalkan zaman sekarang. lagi2 kat bandar kan? walaupun nanti bie pakai katering, tapi tetap nak adakan rewang juga, sehari sebelum majlis.. hehehe..

      Delete
  4. tak penah lagi buat kat kampong daku...

    macam besh je even kene kuar bajet...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa.. apa kata ina cuba, insya'allah best. Sebab sedara mara cik bie dulu ada buat. So, kitorang meneruskan tradisi je la..

      budget sikit je, tak banyak.

      Delete
  5. bole bayangkan betapa happeningnya majlis cik bie nanti! ^_^
    reservekan 1 :p hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat kampung dah buat gini memang dah biasa Myra. Kita ikot je. Tapi memang happening pun. Lepas tu suruh deejay jemput mak ayah kita cabut nombor. atlast. baru pengantin yang cabut. hehehe.. :D

      Delete
  6. hehe. x pe dear. :)
    mgkn kompius sb sara ada blog baby tu kan ?
    hehe. yg tu sara share info je.
    excited nk jd mom tp lom tawen. hehe. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula, kompius cik bie.. hehehe.. takpe2, sharing is caring.. :))

      Delete
  7. wahh..best nye ada cabutan bertuah..yan nt bg kain batik je kot kat geng2 rewang..huhuhu...
    follow u dear and letak ur link kat blog yan jgk... :)
    kte pon b2b 2013 jugak..nt bley x kita copy badge b2b 2013 y awk buat nak letak kat blog kte jugak lah...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula, ada juga keluarga yang terus beri mcm tu. Ada yang nak buat cabutan, yang penting memang semua akan dapat hadiah tu. hehe

      Thanks yan.. :)

      hope dapat share mcm2 info nanti..

      ambil la badge tu. jangan segan2.. hehe :)

      Delete
  8. wah, untung sapa gi majlis cik bie nie.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung.. tapi bersyarat, semuanya kena join geng rewang lah.. hehehe :D

      Delete
  9. hi bie.. i pon ade gak buat cabutan bertuah ni.. n i da packing pon. ni 1st time ktorg buat. rse xsbr je nk cabut.hehehe. tp kbykan hadiah tupperware eh silap, tipuware. heheh.nnt i akn wat entry ttg ini ler.hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bie pun bagi tipuware jugak, dengan besen2 dan bakul.. hehehe. untuk kegunaan harian kan? berguna jugak nanti :)

      ok, Bie tunggu entry mia :))

      Delete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx