EASEL COMEL & MANIK

By BIE - 6:19:00 PTG

Kelmarin, Cik Bie, Adik Cik Bie (Anep) dan Kazen Cik Bie (Yap)
Hang out together-gether ke GM Klang. Niat utama cuma 
nak pi beli manik pearl kat sebuah kedai
kat GM Klang yang dikhabarkan
menjual pearl dengan murahnya

Yups! Memang murah dan duitku sudah melayang
hehehe. Tak pe, asalkan niat busana resepsi
yang direka sendiri oleh tangan ini
mudah-mudahan menjadi

Sungguh berat rupanya pearl kan?
Adoyy, lenguh tangan dok bawak
seplastik pearl ke 'Pavilion' demi 'Pavilion'
kat GM Klang nu.. hehe


Sebahagian daripadanya.

Jalan-jalan memang best cuci mata kan?
Tiba-tiba rasa tertarik dengan kedai yang jual jam
yang sangat.!!!! unik dan menarik hati cik Bie.
Suka gila..!

Ada sesiapa tak yang sudi nak hadiahkan
1 daripada banyak2 jam kat sini ya?
Kalau nak beri 2 pon ok, 3 buah lagi la ok
hehehe (demanding)

Hopefully dapat letak jam ni di semua sudut
dirumah kami nanti,
Dapur, Ruang Tamu, Setiap Bilik

Suka sangat!


Lepas ke GM Klang, kami sepakat nak berbuka puasa sama-sama
maka, lokasi berdekatan adalah Jusco Bukit Tinggi.
Hampri 2 tahun duduk Shah Alam,
inilah pertama kali Cik Bie ke Jusco Bukit Tinggi.
Loooser gila kan? hahaha

Then, sambil-sambil layan adik & kazen Cik Bie soping baju raya.
Like T-Shirt, Seluar, Kasut n etc.
Cik Bie? hanya mampu melihat jer.
Sebab budget akan lari if shopping lagi dan lagi.
Hahaha.. berjimat-cermat sebab nak kawin
hahaha.. best moment ever!

Jalan punya jalan, terserempak DAISO yang sangat femes
dengan barangan RM5 nya. Cik Bie ingat
Daiso ni cuma ada kat IOI mall, Puchong je
Tak sangka ada kat Jusco Bukit Tinggi.
Menggila gue tengok barang2 dia.
Mantap!

Ting.Ting.Ting.
Banyak pulak idea yang pop up
Tapi, duitnya seciput jer. Adeh~ terhalang

Tapi, sempat jugak sambar 2 bijik Easel yang comel lote ni
hahaha.. nak buat apa ya? Biasanya letak kat
Guestbook Corner je kan?
Hmmm.. I'll be think about it :)




2 biji Easel kecil = RM10

Nak Easel besar juga untuk my CSI GUESTBOOK
Ada tak sesiapa yang tahu kat mana nak dapat
Easel besar yang murah dan berpatutan
Rata-rata Cik Bie survey, semuanya
RM70 dan ke atas.
Mahal kut. Adeyy 

Tak berbaloi
Sebab gue ini bukan pelukis profesional
Pelukis jalanan pon bukan sama sekali
Apatah lagi nak melukis pelan rumah

hahaha..

Selamat Membuat Persiapan untuk
Hari Raya kepada semua :))



  • Share:

You Might Also Like

17 ulasan

  1. kedai daiso tu memang best kan cik bie. hihi.banyak shopping ye.

    Selamat hari raya cik bie..;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe.. sep sikit! sama..! sangat suka DAISO tu... heheh :))

      Selamat Hari Raya untuk Linda jugak,
      dan selamat menempuh alam pertunangan tak lama lagi :))

      Padam
  2. Daiso mmg best bie :)) saila xtau la easel yg besar..huhu..best kan manik2 tu..geram sgt2..hehe
    selamat hari raya Bie! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best sangat. Masa datang tu, dia tengah restock barang.. adoi.. lagi la mcm nak pengsan.! hehe.. Cik Bie pon suka manik2 tu..

      Selamat Hari raya juga Cik Saila :))

      Padam
  3. Bie, cuba terjah url ni.. dorg ada jual easel tu.. rad pon tgh mencari supplier.. murah pon murah.. nnt bie tgk taw..

    http://www.fastprintmalaysia.com/addtocart.php?recordID=10&name=easel-natural-color

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ sangat sebab sudi share dengan cik bie.. i'll terjah nanti.. ehhe Tq tau :))

      Padam
  4. kte lak asyik tak sempat ke GM klang..
    jusco dh byk kali..
    abg cyg mls nk lintas seberang..
    hadoi..hehe

    btw, selamat hari raya cik bie ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masa nak pergi tu, kita pun sesat jugak ciksusu.. hehe. 1st time pi terjah je. Sib baik ada pakcik garmin. hehe..

      pujuk2 la abang cayang pi sana.. gerenti dia nak punya :))

      Selamat hari raya Cik Susu

      Padam
  5. Suka jugak dekat kedai jam tu....
    nnti nak pergi jugak beli satu, dua atau tiga (tamaknya) utk rumah... hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sep! samee... tamak kan kita ni, tak nak 1, tapi 2-3.. hehehe.. sebab semuanya pon cantik2 belaka. Nak 1 kedai terus la.. Selera buaya ni. hahahaha :D

      Padam
    2. haha tu laa...
      rambang mata di buatnya... adoyaiii~

      Padam
    3. pening nak pilih pesen mana 1 kan? hmmm.. harap2 ada yg bagi masa wedding ni.. Praise!! :D

      Padam
    4. buat list lah... wedding gift yg nak...
      mane tau ada readers nak bg kan... xpun, mintak kat kawan2 (^_^)
      hehe

      Padam
  6. easel besar kalau sewa dpt dlm rm15-30 rasanya...hari tu ada usha..tp x igt link dia...nnt kalau ada ayong bagi ye...salam aidilfitri cik bie!

    BalasPadam
  7. kite ada 3 easel. ingat nak let go 1 atau buat sewa. klo nak, emel me ok! dhieranottie@gmail.com.

    selamat hari raye!

    BalasPadam
  8. bie, slmt hari raya. suka la ngan easel tu. nak cari jugak la utk wedding adik ipar nnt

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx