IDEA DIY KAD JEMPUTAN

17:23:00

Salam 9 Agustus 2012. Haha.. Apesal la 
lately ni asyik nak cakap indon je
bermasalah sungguh.
Hehehe..

tahun lepas, semangat nak DIY Kad Jemputan 
untuk perkahwinan pula menjadi semakin
berkobar-kobar 
*patriotik sungguh!

Bila buat research kat pakcik gugel ni,
macam-macam paten dan design 
kad jemputan yang rata-ratanya
mampu di DIY sendiri 
oleh kita.

Kesimpulannya hanya 2 je,
Nak atau Xnak? Ada Masa atau Xada Masa

Selalunya masa selalu menghalang kita buat itu dan ini
nak pegang sana salah, sini salah, semua salah
sebabnya, terlampau banyak benda yang
nak dikerjakan/disiapkan 
dalam 1 tempoh
yang mengggeeerrrunnnnkan

Gambar-gambar kad dibawah, antara yang menjadi kesukaan Cik Bie
Serasanya, boleh buat sendiri.
*Yeke?*
Mampukah aku??
Itu yang kita tak tahu lagi tu

Setakat Verangan.
Semua orang boleh kan? 
hahaha









Masa jalan-jalan dalam blog B2B or Ex-B2B
Cik Bie jumpa ini, terbaca entri itu dan artikel ini
semakin kuat rasa nak DIY Kad Jemputan
*Saya terlupa, daripada mana gambar dan entri artikel ini datang
kepada owner dan sesiapa yang tahu, 
sila maklum pada saya ya.
Supaya saya boleh pin up dia disini.
Maaf, saya betul2 lupa*


Sebabnya, semua bakal pengantin nak beri kad yang cantik kepada
bakal tetamu dihari bahagia mereka. 
Tapi., kad yang cantik itu selalunya
berharga mahal, mencecah RM1.00 hingga RM2.00
untuk sekeping kad.

Makanya, kalau DIY sendiri
komfem kita boleh budget dan menyelamatkan budget yang ada
dan boleh buat cantik2 tapi dalam kos yang sangat rendah
Hanya berbekalkan kreativiti masing2 je.

So, kalau murah dan dibakul sampahkan
tak ada la kita nak kisah sangat kan?
yang penting kepuasan 
DIY Kad Jemputan
yang cantik, dapat kita rasakan

hehehe..

Sekian
*Orang yang bersemangat nak DIY Kad Jemputan*
Tapi, belum ada idea lagi
Cepat CIK BIE, masa berjalan nih!





You Might Also Like

10 ulasan

  1. samelah ngan cik mah...rase mcm nk wat je..sbb bukan bnyk pun rasenyer nk wat kan..cumanya tu la..masa n idea blum ade...gud luck untuk bie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah cik mah, kat banyak pon. Bukan kita nak jemput 10ribu orang pun, sampai nak kena buat beribu kad jemputan. hehe.. 1000 jemputan, cuma 500 kad je. Masih boleh buat sendiri sikit2 kan?

      sama-sama kita mengumpul idea ya :)Good luck cik mah

      Delete
  2. wat sesimple yg mungkin dikkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simple but elegant kan? love it~

      Delete
  3. bt sndiri lebih jimat dan puas hati bila tgk hasil sendiri :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul pun cik saila. Setuju! :)

      Delete
  4. cik bie..
    saya ingat nk diy gak..tapi tak tau nk buat cmana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yok la kita berDIY.. sikit2 kumpul idea. Insya'allah boleh. Good luck cikblueberry!! :)

      Delete
  5. mmg boleh jimat sgt2 !~ bie pon ada masa lagi kalo nk DIY kad.. chayok !~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx

Like us on Facebook


Si gadis yang telah melangsungkan perkahwinannya di tanah tumpah darahnya JOHOR Darul Ta'zim