Press

No matter where you are and what you look like. Create your own style.Let it be unique for yourself and yet identifiable for others.
The creation begins deep by yourself. Be inspired in my world and give your life an extra boost. So show yourself more and just be you ♥

LOKASI KURSUS PRA-PERKAHWINAN

by - 21:31:00

Salam Ramadhan
Mood pagi ini agak gloomy sedikit daripada yang biasanya
Kenapa? Biar Saya dan Allah saja yang tahu
sebab musababnya, 

Namun, persiapan perkahwinan tetap diteruskan seperti biasa
yelah, bak kata orang, kalau bergaduh laki bini
jangan sampai tak masak untuk anak-anak
hehehe.. begitulah perumpamaannya yek!

As I mention before
Lepas raya ni, kami berdua akan 
menghadiri kursus perkahwinan.

Tapi, lokasi dan masanya belum ditetapkan lagi, 
yang penting lepas raya.

Kalau boleh nak setelkan bulan 9, 
sebab my ibu dah suh amik borang nikah
bulan 10 @ 11
Glups... Cepatnya masa berlalu ni.
Sereeemm..

Berikut lokasi yang mungkin jadi pilihan kami ber-2
Atas nasihat orang tua-tua, kursus ni kena pi sesama
Supaya senang faham sebab dapat input yg sama
dalam kursus yang sama. Tak bercanggah pendapat.
Katanya~

LOKASI KURSUS PRA-PERKAHWINAN SELANGOR

dek kerana selangor tu besar, terpaksa pilih
1 je lokasi kursus pra-perkahwinan
iaitu dikawasan Bangi dan sekitarnya



Nota KakiTangan:
Niat dihati nak amik kursus ni kat Johor
Huhuhu
T_T
Apa nak buat, bila hidup dirantau orang
_Dendang Perantau_




You May Also Like

19 ulasan

  1. kena buat cepat tu..... pastu boleh settle kan yg lain plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu,, bie memang nak selesaikan semuanya sesegera mungkin. Sebab banyak lagi perkara yang perlu difikirkan. huhu.. doakan bie ye? :)

      Delete
  2. fana dulu kursus kat putrajaya presint 9..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. yg al-shahir tu ye? Nampaknya dia memang femes. Ok x fana tempatnya n inputnya?

      Delete
  3. dulu mia pun igt nak kursus kat putrajaya tu sbb agak dekat dgn umah. ntah macamna ntah terbang lak kat TTDI. en.tunang punya pasal la. nak amik angin katanya. hehehe. tp 2 tpt ni di in-charge oleh org yg sama. so far, kursus tu mmg best n klaka. rasa nak berkursus lg.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. OOoo. Insya'allah bie amik yg kat hulu langat atau putrajaya tu kut. Tq mia for the onfo.. hehe.. jd x sabar nk kursus ni :)

      Delete
  4. ermm..al-shahir ea namenye..huhu..fana tak pasti nama dye ape coz tunang fana yg arrangekan sume..so, far okelah tak boring, sume fasi sempoi..best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. OOoo.. Jadi tak sabar ni nak p kursus.. hehe :)

      Delete
  5. Hi kawan B2B. hehe. Nak mtk tolong Cik Bie dan kawan2 B2B yang lain vote Nana di sini :

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3981610751725&set=o.322511197780011&type=1&notif_t=like

    Nana ada join contest. :)

    Thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK nana.. dah support nana dah! Good luck ya :))

      Delete
  6. Cik bie,better g kursus kawin cpt. Blh setelkn hal borang2 nikah pastu. Linda n si dia da wat da kursus kawin,serius best..blh dpt byk ilmu. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni yang cik bie makin jadi tak sabar nak pi ni linda.. hehehe.. niat hati memang nak setelkan borang nikah dgn teratur. Sebabnya, hal2 ni yg rumit sikit kan?

      Delete
  7. insyaallah bie... zura doakan moga semuanya berjalan dengan lancar... kalo tak paham atau confuse pasal hal nak kahwin tanya je kitaorg.... hehehe macamlah pandai sangatkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq zura, sebab sudi berkongsi pengalaman dengan bie. Tak apalah, kita kan tak ada pengalaman, kena jugak tanya org yg dah berpengalaman. Apa2 nanti kita tanya tau..tau.. hehe :)

      Delete
  8. sy ambik dekat johor.tapi xtau dekat mana lagi.maybe time cuti hari malaysia nanti.kalau tidak memang xsempat dah lagi.majlis pertengahan bulan 12

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh.. dah nak dekat tu,, moga urusan awak dan kita sama-sama dipermudahkan olehnya. Amin..

      Delete
  9. kursus pra-perkahwinan ni tak kisah kalo pegi awal pon.. cuma nnt dah dekat2 majlis kompem ada yg lupe2 dgn ilmu2 yg dapat.. hihi~ bagus sebenarnya pegi kursus dgn pasangan.. tp dicadang supaya tidak duduk bersama semasa waktu mkn.. hihihi *sbb ada yg buat mcm tu kena tegor ngn urusetia masa rad g kursus dlu.. tp bukan saya yg penting.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun kira dah lewat ni.. nak x nak kena juga setelkan cepat. Banyak lagi benda lain kena pk kan? ehehe.. bgusnya banyak kawan B2B kan.. kita boleh share mcm2 info.. huhu.. selamat. Tak da la kitorg makan sama2 nanti.. :) Tq

      Delete
  10. hye bie..
    akak g kursus kat al shahir bulan july ri tu..

    okeh je..
    tapi ada gak sorang dua penceramah yang agak boring..
    :)

    al shahir kat presint 16..
    kalau kat presint 9 tuh rasenye WEP..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx