Follow Us @soratemplates

Tuesday, 11 September 2012

50-50

Salam jam 10 pagi,
Pagi ini, seperti biasa (mengkiut duty roster)
Giliran Cik Bie buang sampah.
Maka, sebelum gerak pergi kerja pagi tadi.
Cik Bie pon gi lah buang sampah

Lepas je campak sampah dalam tong besar tu
Tiba-tiba Cik Bie tersepak sesuatu
dan hari ini ibu jari kaki Cik Bie luka

sebabnya kenapa?

Tersepak botol kaca yang pecah dekat dengan 
tong sampah tu.

Terkaku kejap

Tengok-tengok je darah dah mengalir

Grrrr.. apa ni. apa ni?

Dah terkena kat kain cik bie pulak
Wanita melayu terakhir hari ni
pakai baju kurung

Arrrghh.. memang la salah Cik Bie pakai
selipar je. Ala.. Adat la kan?
nanti nak drive, pakai selipar lagi selesa
tak sangka pulak nak tersepak botol kaca yang pecah tu

Petanda berdarah manis?

Oh! manisnya la sangat
(sambil tangan didada, mata ke atas)

Redha, seredha-redhanya. 

Masuk je kereta, sib baik ada simpan stok
plaster, Plaster hari raya lepas pun masih ada dalam handbag
(kenapa? sebab masa hari raya tu, jari terkena
pisau masa nak potong nasi impit)
*Agaknya dia ada instint tunang dia 
akan luka lagi. Haiiishhh :(

Sampai-sampai opis, mengadu la kat opismate semua
diorang plak blh takut-takutkan cik bie
Infection da, ambil injection la, tikus la, sampah la
kotor la, bahaya la.. bla..bla..bla..

Kena pergi klinik ke??

Hmmm.. ni yang malas ni
Tapi takut jugak sebab kaca tu daripada tempat
pembuangan sampah.
Dah la zaman sekarang ni ada macam-macam virus.
Adooyy..

macamana ni? nak pergi klinik x?



8 comments:

  1. g Klinik cik Bie... takut kaca masuk dalam darah kat kaki....

    ReplyDelete
  2. g la klinik..penyakit skrg ni mcm2 kan..kesihatan penting tauuu..

    ReplyDelete
  3. pergi! pergi! pergi! tong sampah confirm ade byk kuman & segala bakteria!

    ReplyDelete
  4. cik bie p la kilinik ...bhaya la..lg2 kat tong sampah tu....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx