KASUT PENGANTIN - PROLOG

By BIE - 6:51:00 PG

Demi cinta dalam hatimu 
Ku yakin engkau untukku 
Meski jejak pisahkan kita 
Cinta kan bawa kembali padamu

Syoknya lagu ni
"Muara Cinta" by Siti Nurhaliza ft. Hafiz 
ok! masuk dalam carta lagu-lagu kegemaran 
hehehe

Ok Stop.! Sambung....
 

Kenapa ada gambar Cik Bie korek pensel ni?
mentang2 tengah musim budak-budak darjah 6
facing UPSR, Cik Bie pon nak join sekali?
hahaha..

Ni pengasah pensel sejak Cik Bie SPM dulu, 2006
lama kan tersimpan? Laa ni baru kuarkan balik
sebab nak asah pensel sebab nak melukis.
melukis apa?

Haahaha. macam reti je kan?
Padahal lukisan budak darjah 1
lukis tapak kaki
macam kat bawah ni


Sila abaikan kakiku yang tak berapa nak molek tu
hhehehe.. mcm giant kan? saiz 7 kui.kui.
kira besar lah kalau nak dibezakan dalam
kalangan wanita yang lain.

Salute sapa yang ada kaki saiz 4-5-6
senang nak cari kasut. Comel je Huhuhu

Apa ya sebabnya Cik Bie lukis tapak kaki pulak ni?

Ni sebenarnya request daripada kazen Cik Bie
Nama dia Mohd Nurasyraf, we'ols panggil dia Yap
kita kasi tepek gambo dia sini.
Mesti jap lagi dia menjerit. hahaha
*Suka mengusik orang*


*hahaha.. gaya nak maram retis je dia ni. haha*
Dialah yang request benda-benda ini
untuk proses pembuatan kasut majlis resepsi Cik Bie nanti
dia ni kenal orang-orang yang buat kasut n dah biasa
tolong hantar tempahkan kasut untuk sepupu sepapat
yang lain utk wedding they'ols


diatas, antara bahan-bahan yang dikehendaki
Antaranya, kain perca, lukisan tapak kaki
sepatutnya kiri dan kanan.
Tapi Cik Bie baru buat kaki kiri
lupa nak lukis bentuk kaki kanan. haha
tambah2 kaki kena kaca kan?
Segan la eden nak tunjuk kaki berbalut + berplaster

n

kena sertakan sekali design yg kita nak.
Supposedly, dia suh cik bie lukis ikut cita rasa sendiri
nak design kasut tu macamana.
Tapi, cik bie tak reti la nak lukis + mendesign kasut

so, Cik Bie akan sertakan gambar jelah nanti.
Hmmm.. kena buat revision lagi nampaknya.

Nanti Cik Bie collect2 gamba kasut n share dengan kalian semua kat sini ya 
Bye. Sampai jumpa dilain rancangan 
Insya'allah :)


  • Share:

You Might Also Like

28 ulasan

  1. Bestnya..kasut pun customized.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kebetulan je ni firuz, kazen bie willing nak tempahkan

      Padam
  2. Balasan
    1. ikot hati cik bie nak beli ke, kebetulan kazen nk tlg tempahkan.. hehehe

      Padam
  3. Bie...bestnyer.....mesti cntik nnti kasut bie...xsbr nk tgok....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bie belum decide lagi nak buat camana cik mah, yg biasa je kot

      Padam
  4. bestnya.. nak jugak.. hehe.. opppss.. kasut kita dah ade.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. siapa dah ada kasut boleh ketepi.. ketepi.. bg laluan pada yng tak ada kasut dan berkaki ayam.. hahaha

      Padam
  5. biee...wah..fana ingat mula2 nak tempah jugak tapi takut tak selesa pulak nanti, so decide nak beli je nanti..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tula.. banyak kemungkinan juga tempah ni. Tapi, kalau custom made 50-50 sama ada ok, atau tak kan? terlanjur my kazen dah offer. Kita grab je la kan? mana tau dia nak sponser. wink2

      Padam
  6. pilih design cantik2 n gojes2 tau bie. waahh rezeki bie la ade org nk tempahkan..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aha! tu la linda.. pening kpala cik bie nak pilih design. nak lukis? memang mati2 la tak reti.. hahaha

      Padam
  7. beruntung ade kazen nk tolong. teruja nk tgk hasilnya nnt!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe, buat biasa2 je kot tak da la lawa mana.. hehehe.. tu la, rezeki ada kazen yg baik budi (kembang la dia baca ni nanti) hahaha :D

      Padam
  8. Balasan
    1. comey lagi kaki cikgu ma kot :)) *imba

      Padam
  9. bestnye customade ! hehehehee~ sy sukaaaa

    BalasPadam
  10. Wahhhh.... bertuahnya badan ada org nak buatkan kasut. hihi.

    Nana beli aje kasut tu. memula plan nak tempah. tappppiiiiiiiiii....
    sila Bie sambung ayat nana tu. ^^,

    BalasPadam
    Balasan
    1. tapi tatau tempat nak tempah?

      ok, nanti kalau cik bie tahu detail tempatnya,
      cik bie share kat sini ya :))

      Padam
  11. Balasan
    1. izfa, tatau lagi. Sebab belum hantar dan belum siap juga.

      Padam
  12. cik bie.. klu kawan2 cik bie nk tempah camne ? hahaha. :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu kena tunggu next entri cik bie, follow my journey ya.. hehe.. utk masa sekarang. Cik Bie pun tataw kazen Cik Bie tempah kat mana

      Padam
  13. Balasan
    1. tempah2.. jangan tak tempah.. atlis blh ikut cita rasa kita kan?

      Insya'allah.. :)

      Padam
  14. cik bie tempah kasut kt mana ?? nk tempah jgk la .. sbb ssh la nk cari kasut yg ikot cita rasa shima .. n tunang shima pendek .. so xbole nk beli kasut yg tinggi2 .. lg pon kasut tinggi2 jew yg cantik2 ...

    BalasPadam
  15. bestnya tempah kasut. Custom made

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx