Follow Us @soratemplates

Friday, 21 September 2012

SWING MOOD


Now, mood swing
nak buat apa-apa pun dah kurang tumpuan
kepala ni melayang tah ke mana-mana
huhuhu need rest..!!
Tiap2 minggu ada je agenda nak dibuat
pergi sana-sini
survey itu ini, deal sana,deal sini.
Banyak sangat input masuk
kepala pun jadi bengang sikit
hahaha..

Adeyh.. kalau boleh nak majlis ni
cepat-cepat berlangsung, sebab nak
habis cepat. Tapi, bila fikir banyak
persiapan yang belum selesai
rasa nak lambat-lambat la
januari tu muncul.
hahaha..
ni mood tak keruan ni

Balik daripada kampung minggu lepas,
My ibu suruh bawak balik benda ni,



"Sila refresh balik" kata ibu

errr... sejak lepas diploma
dah jarang prektis lagu untuk berzanji ni
hampir 2-3 tahun jugak la tak prektis

"bu, bawak sikah je boleh tak?" tanyaku

"bukan selalunya ras ke?" jawab ibu

"err..err.. lupa.."

"Prektis je dulu, mana tau boleh"

Yakin je ibu gue ni
grrr.. dulu masa aktif, kazen-kazen 
yang nk kawin je mesti cop cik bie jadi pengiring
bacaan diorang time berzanji n khatam al-quran.
Balik-balik muka ni jugak yang kena baca
Doa khatam, tapi bukan doa berzanji la
lagu dia pelik, tak reti gue

mak gue je expert benda tu

Now, my turn plak. My ibu suruh
baca doa berzanji tu.

Adeyyhhh.. boleh ke melagukan ni?
setakat baca tu boleh la,
melagukan doa tu, kena banyak prektis

Rasanya kena masuk kelas vokal ni
ala-ala artis gitu.
hahaha..

Dibawah, adalah antara cebisan-cebisan
kenangan majlis khatam dan berzanji sepupu-sepupuku

Umur 20 Tahun

Umur 14 tahun (Tingkatan 2)

Umur 17 tahun (otw SPM)

Umur 15 Tahun (otw PMR)


Nota KakiTangan :
Korang boleh recognize x mana Cik Bie
dalam gambar-gambar berikut?
Almaklumlah, tahun bersilih ganti, muka rasanya
tak banyak perubahan kan?

Amin, moga dipermudahkan 
me'refresh' semuanya.

Insya'allah
Mohon doa kalian ya
:)
Terima kasih


15 comments:

  1. gmbar baju biru tu kiut miut.. =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. semuanya pakai baju biru.. hehe. Muka budak2 kan? haha :D

      Delete
  2. Btul2 yg biru tu kiut sngt2...suka....comel la cik bie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erkk.. haha, muka suci lagi. Kebudak-budakan.. hahaha

      Delete
  3. haah, bju biru tu kiut btul. hehe...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik.. semua ni mcm berpakat pulak puji budak baju biru tu.. huhuhu

      Delete
  4. yg baju biru tu da xtau mne stu pengantinnya mne stu cik bie hehe..comel2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula, terover makeup n dandanannya.. haha.. Siap crown lagi. Memang x le bla masa ni. Bulu mata bagai.. haha..

      Delete
  5. hehe yg form 2 tu comel..da mcm pengantin dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa form 2 dah mik aura pengantin .. haha.. nak kawin awal sgt la plak masa tu. Kui.kui

      Delete
  6. Bie pandai berzanji ek.bestnye..dulu belajar tak abis pn.tau sikit2 je.sedih2.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah.. boleh la sikit2 ana. Tu pon bila nk baca, masa tu wat revision balik. X baca, tutup terus. hahaha..

      ana start la blaja balik.

      Delete
  7. comelnye yg baju biru tu..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awatnya semua duk puji nabiha tingkatan 2 tu? nabiha sekarang ni xnak puji ka?? hahaha.. :D TQ cik fifi

      Delete
  8. utk majlis sy nanti pun ada mjlis khatam quran.sy cadang nak buat pagi sebelum majlis bersanding

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx