TREMENDOUSLY THURSDAY

19:08:00

Hari ni, Cik Bie just nak share
cerita je ye. Tak da kena mengena dengan 
persiapan wedding

Hari khamis ni, rehat jap daripada 
fikir tentang wedding

Kebetulan on the way pagi tadi
fly.fm bukak topik

"Mommy, where's the baby comes from"


Ramai caller yang share info ''jawapan"
mak-mak mereka bila anak-anak yang meningkat besar
tanya soalan macam tu

antara jawapannya

1. Jumpa awak kat tong sampah
2. Turun daripada langit
3. Kamu daripada syurga
4. Anak angkat daripada keluarga lain
n many more
yang sangat-sangat kelakar

then, Cik Bie recall semula jawapan yg pernah ibu
Cik Bie bagi masa Cik Bie kecik-kecik dulu

Dia cakap, dia jumpa Cik Bie kat buluh betung
masa tu, buluh tu menangis.
Rupanya ada baby kat situ

Bila Cik Bie nakal je,
dia takut-takutkan Cik Bie
katanya nak pulang Cik Bie kat buluh betung
belakang rumah nenek.

Hahaha.. Kelakar sangat!

Bila uóls ada anak nanti.
Make sure bersedia dengan jawapannya ok?

Sesiapa nak share jawapan mak masing?
leave your comment here!

For sure sangat kelakar kan?! haha :D

You Might Also Like

11 ulasan

  1. Hihi. Lupa pulak Nana nak tanya kat mak dari mana Nana dtg time kecik2 dulu. Balik ni nak tanya mak la. Agak2 kena lempang takkkk??? Haha...

    ReplyDelete
  2. mak nana tak lempang.. mungkin dia cakap.! ko ni buang tebiat ke apa?

    salah sorang deejay flyfm tu nak kawin lagi 21 hari, kawan dia dare suruh tanya mak mertua dia.. before i married wif your daughter, may i know. Where's the baby comes from?

    hahaa.. mula2 dia tak nak buat. at last call jugak,

    then mak mertua dia jawab, you will get the answer 1 month later. haha

    Soo funny!

    ReplyDelete
  3. hehe..comelnye kalau anak2 tnye nti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik susu dah boleh get ready ni.. hehe

      Delete
  4. Tak penah pulak tanya kat mak..... ke pernah tanya tapi dah lupa... hehehehe.. kelakar jawapan jawapannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat2 ingat zarith. hehe.. kalau ingat.. boleh share sini.

      Delete
  5. Replies
    1. Nn.. memang kemungkinan besar, anak2 akan tanya benda ni. hehe

      Delete
  6. haha...ummi ayong x pernah cakap la...tapi abah selalu wat gurau...abah cakap ayong ni keluar ikut tingkap, kecik2 mana la tau kan, bila dgr camtu sedih je..dok bygkn orang main passing2 ikut tgkp je...huaaaa....rupanya dah besar ni baru tau mksdnya ayong beranak operate..tu pgl kuar ikut tgkp...adoyai!!

    ReplyDelete
  7. hekhek, tak penah lak tanya.. tapi diri sendiri selalu assume anak angkat sebab rasa dulu mak tak sayang sebb lebihkan adik.. padahal waktu tu lebih rapat dengan mak sedara.. hihi

    ReplyDelete
  8. jemput join contest ni :
    http://adriacottage.blogspot.com/2012/09/dream-veil-contest-v20.html

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx

Like us on Facebook


Si gadis yang telah melangsungkan perkahwinannya di tanah tumpah darahnya JOHOR Darul Ta'zim