Follow Us @soratemplates

Thursday, 23 February 2012

DIY MISSION : CENTERPIECE TAG

04:38:00 2 Comments

DIY centerpiece tag

Cik bie decorate khas untuk meja makan beradap nanti. Lebih kurang 6 meja di peruntukkan untuk family en.tunang. So, cik bie nak buat centerpiece ni supaya tak ada orang duduk kat meja VVIP ni. 
Cik Bie saja je suka2 buat ni.
Sesungguhnya DIY ni memang kegemaran Cik Bie.

Nanti Cik Bie nak DIY juga kad kahwin Cik Bie
Even kena buat 1000 keping sekalipun.
Kalau kita buat semuanya sendiri. 
Rasa berbaloi dan puas hati kan?

Additional Info :
Plastic Stand (Sinchor) Cik Bie beli dekat Harris, Jusco Tebrau
1pc = RM1.90 sahaja.
RM1.90 x 6 = RM11.40
Kertas, A4 paper 80gsm
(yang biasa je)
Print pakai Inject Easyink
Sofware Adobe Photoshop CS3

Sesiapa yang ada kesempatan boleh la cuba DIY ni ya
Nak tengok outcome picca
Tunggu my wedding day nanti k :)


Everything for my wedding
See ya :)



Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, 22 February 2012

NOMBOR CABUTAN BERTUAH

23:22:00 0 Comments

Sesi potong2 nombor.. lepas print.. moh le potong2 nombor ni. X banyak.. cik bie buat 100 aje :-)

This idea come from my ibu.
Ibu cakap orang-orang kampung yang tolong rewang mesti kena bagi sumting
tanda berterima kasih dari keluarga pengantin
So, ibu cakap kita bagi la hadiah. 
dengan cara cabutan bertuah ni

Cik Bie pun fikir, memang meriah kalau buat cabutan bertuah ni
Majlis jadi happening.
Jadi, Cik Bie tak buat la bunga yang ada duit 
macam ni 


Kami dah sepakat nak tukar kebiasaan ni dengan guna button badge pulak
sebab lepas tu orang boleh simpan. Hehehe
Trend sekarang kan? So, kita ikot la peredaran zaman
Tapi, tak ada la ikot semua..
Cantikkan button2 badge ni




Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, 21 February 2012

PROLOG

07:38:00 4 Comments
Ahaa.. my journey as bride is on~
So, dengan rasminya cik bie declare diri ini sebagai Bride To Be Johor.,
Tengok ramai orang buat blog tentang journey mereka
merancang perkahwinan mereka.
Maka, diri ini pun terpanggil juga untuk membina blog
ini. Cik bie namakan dia sebagai

"Jalinan Cinta"