Follow Us @soratemplates

Thursday, 30 August 2012

CABUTAN BERTUAH

19:18:00 18 Comments

Happy 55th Independence Day,
dedicated to the heroic fighters
in the cause of peace and freedom.

May the blessing of Allah S.W.T be upon them.

Amin

Salam Kemerdekaaan 31 Ogos 1957
dan Selamat Hari lahir buat semua yang lahir
pada tanggal yang bersejarah ini.

Hari ini, Cik Bie nak kematukan jari gunting semua benda ni
Ini apa? ini tag yang Cik Bie print sendiri
nak gunting and tampal pada hadiah cabutan bertuah.
Cabutan akan dijalankan masa majlis Cik Bie nanti
Insya'allah



Ada 100 hadiah untuk direbut
sesiapa nak jadi ahli REWANG CREW
*sila angkat tangan*

hehehe

Nombor untuk dicabut,
cik bie dah share dalam entri sebelum ni

Hadiahnya mana? Hehehe.. Cuti sebelum raya hari tu
Cik Bie dah bawak balik rumah My Ibu la
Tak sempat nak snap pix, Cik Bie baru beli sikit
tak sampai lagi 100

Kena pi survey lagi ni,
nak tengok apa yang best untuk diberikan
masa cabutan bertuah tu.
Hehehe

Kita tengok, siapa yang bertuah.

Alah, tak da la hadiah mahal sangat pun. 
Ni pelengkap acara je, acara main2 sesama kita
Bagi majlis happening sikit kan?

weee.. *Verangan tak sudah ko ni BIE


Wednesday, 29 August 2012

BUSANA BERTANDANG

21:14:00 27 Comments
Mayday..Mayday..Mayday..
Agaknya memang macam ni ea 
perasaan orang2 yang
majlisnya dh dekat n tinggal kurang drp 6 bulan?
Arrgghh semak otak!

Baju bertandang pun, baju pengantin jugak kan?
ada sentimental value tu.
Hmm.. xpela, ngikut jerr..

Minggu-minggu ke depan ni, memang minggu yang superrr sibuk
hunting itu ini, pergi kursus, urusan kerja, campur OPEN HOUSE
hahahaha.. Bab makan ko no.1 eh BIE..















*Sekarang tengah buntu dan tak ada idea.
Adeyyy.. mana blh main tangkap muat jer nak fesyen mana
_BLANK_


B2B 2013 TAG

05:39:00 90 Comments
Hye..hye.. Hari ini terober rajin pulak create 5 jenis B2B 2013 Tag
hehe. niat nak buat 1 jek untuk diri sendiri.
Hehehe.
Sesiapa nak ambil n letak dalam blog masing2 yer..
Love u'ols







Saya Bride to Be 2013
wink2*

Tuesday, 28 August 2012

BAJU PENGANTIN IN PROGRESS

18:30:00 31 Comments
Selepas merewang menghabiskan duit beli segala material 
untuk busana perkahwinan, 
kini tiba masanya segala pelan dan perancangan dilaksanakan

ceewaah.. macam nak buat projek pembangunan pulak ye
hehe.. FYI, Semua busana yang akan Cik Bie pakai
adalah Custom made daripada My Ibu

daripada, nikah, berinai, khatam dan sanding.
Alhamdulilah, semua material sudah dibeli
tinggal dijahit sahaja.

Mohon doa, semua kerja-kerja pembangunan baju ini berjalan lancar
Amin


Itu saya lukis, sangat buruk occay.. Faham T_T


Ok, proses melukis pelan bermula.
My Ibu as Arkitek




 Moga semua baju siap dengan jayanya.
Baju sanding je banyak effort sebab nak pasang manik n lain2
Huhu. Siapa yang menjahitnya?
Diri sendiri lerr.. huhuhu..

Moga dipermudahkan..
Amin.Amin.Amin

Sunday, 26 August 2012

DINNER NAPKIN

05:13:00 10 Comments
Yok belajar lipat Dinner Napkin
nak letak atas pinggan 
masa acara makan beradap

Hehehe.. Study dulu, pilih style lipatan yang mampu
menawan kalbu ini.

Kalau u'ols,
mana satu jadi idaman kalbu?

Gimme your opinion pliss..

THE CLASSIC FAN


THE MITRE OR BISHOP'S HAT


THE PALM, THE LILY, THE CACTUS


THE ROSE


THE SACHET


THE FLAT SACHET


BIRD OF PARADISE


THE CANDLE





SAMBAR-MENYAMBAR

04:48:00 7 Comments

Antara hasil sambaran hari ini. Sila menangis tengok poket. Moga Allah menggandakan rezeki kami. Amin..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, 25 August 2012

HADIAH GIVEAWAY

06:09:00 3 Comments
Salam demam.
Haha.. Sebab condition Cik Bie sekarang adalah
DEMAM
hahaha.. Apa-apa je Cik Bie ni kan?

Hari ni, nak share hadiah giveaway pemberian
yang berjaya dimenangi oleh Cik Bie 
pada 31 Julai yang lepas.

Alhamdulilah, 3 hari sebelum raya,
Cik Bie pulang ke kampung
dan dapati hadiah ini sudah berada dalam bilik Cik Bie

Hehehe dan dah dibuka oleh My Ibu



Terima kasih kepada Qaseh Fariza yang menganjurkan
cabaran Giveaway ini.
Hadiah ini amat bermakna buat Cik Bie dan Bakal Suami
Alhamdulilah..


10 buah Lantern Paper yang sangat menepati
tema majlis perkahwinan kami





Untuk pengetahuan semua, Qaseh Fariza ni
ada bisnes APAM POLKADOT
sesiapa nak tempah boleh terus ke 
untuk maklumat lanjut

Yok! Kita Serbuuuu...

Thursday, 16 August 2012

EASEL COMEL & MANIK

18:19:00 17 Comments
Kelmarin, Cik Bie, Adik Cik Bie (Anep) dan Kazen Cik Bie (Yap)
Hang out together-gether ke GM Klang. Niat utama cuma 
nak pi beli manik pearl kat sebuah kedai
kat GM Klang yang dikhabarkan
menjual pearl dengan murahnya

Yups! Memang murah dan duitku sudah melayang
hehehe. Tak pe, asalkan niat busana resepsi
yang direka sendiri oleh tangan ini
mudah-mudahan menjadi

Sungguh berat rupanya pearl kan?
Adoyy, lenguh tangan dok bawak
seplastik pearl ke 'Pavilion' demi 'Pavilion'
kat GM Klang nu.. hehe


Sebahagian daripadanya.

Jalan-jalan memang best cuci mata kan?
Tiba-tiba rasa tertarik dengan kedai yang jual jam
yang sangat.!!!! unik dan menarik hati cik Bie.
Suka gila..!

Ada sesiapa tak yang sudi nak hadiahkan
1 daripada banyak2 jam kat sini ya?
Kalau nak beri 2 pon ok, 3 buah lagi la ok
hehehe (demanding)

Hopefully dapat letak jam ni di semua sudut
dirumah kami nanti,
Dapur, Ruang Tamu, Setiap Bilik

Suka sangat!


Lepas ke GM Klang, kami sepakat nak berbuka puasa sama-sama
maka, lokasi berdekatan adalah Jusco Bukit Tinggi.
Hampri 2 tahun duduk Shah Alam,
inilah pertama kali Cik Bie ke Jusco Bukit Tinggi.
Loooser gila kan? hahaha

Then, sambil-sambil layan adik & kazen Cik Bie soping baju raya.
Like T-Shirt, Seluar, Kasut n etc.
Cik Bie? hanya mampu melihat jer.
Sebab budget akan lari if shopping lagi dan lagi.
Hahaha.. berjimat-cermat sebab nak kawin
hahaha.. best moment ever!

Jalan punya jalan, terserempak DAISO yang sangat femes
dengan barangan RM5 nya. Cik Bie ingat
Daiso ni cuma ada kat IOI mall, Puchong je
Tak sangka ada kat Jusco Bukit Tinggi.
Menggila gue tengok barang2 dia.
Mantap!

Ting.Ting.Ting.
Banyak pulak idea yang pop up
Tapi, duitnya seciput jer. Adeh~ terhalang

Tapi, sempat jugak sambar 2 bijik Easel yang comel lote ni
hahaha.. nak buat apa ya? Biasanya letak kat
Guestbook Corner je kan?
Hmmm.. I'll be think about it :)




2 biji Easel kecil = RM10

Nak Easel besar juga untuk my CSI GUESTBOOK
Ada tak sesiapa yang tahu kat mana nak dapat
Easel besar yang murah dan berpatutan
Rata-rata Cik Bie survey, semuanya
RM70 dan ke atas.
Mahal kut. Adeyy 

Tak berbaloi
Sebab gue ini bukan pelukis profesional
Pelukis jalanan pon bukan sama sekali
Apatah lagi nak melukis pelan rumah

hahaha..

Selamat Membuat Persiapan untuk
Hari Raya kepada semua :))



Friday, 10 August 2012

BEAUTY & SPA

17:28:00 9 Comments
Ewahh~ Cerita ni dah lama
Basi? mungkin rasa masam sikit kut
Tak pelah, info yang berguna kan?
Haruslah dikongsikan bersama

Saranan pakar, facial untuk bakal pengantin
boleh dilakukan 6 bulan sebelum tarikh perkahwinan
dan 1 bulan atau 3 minggu sebelum perkahwinan
anda dilarang untuk membuat facial
(nanti muka bengkak dan merah)

Masalahnya, wedding Cik Bie 6 bulan lagi ke??
Kira hari pakai jari
*sambil terkebil2*

Maka dengan ini, saya mencuba saranan itu
walaupun seumur hidup memang tak pernah
buat facial ni, kalau facial kat rumah tu
selalulah, hehe tu pon 
pakai masker n timun jerr..

Perempuan dengan Discount memang tak dapat dipisahkan

Masa ni jugak condition muka agak teruk
Jerawat naik di pipi kiri, kenapa pipi kiri?
Cik Bie pun tak faham.Stress sebab penangan tesis kot.



Izzkin Hair & Beauty Spa ni beroperasi
9.00 pagi hingga 10.00 malam (Hari Biasa)
Tapi, sebab bulan puasa.
Dia bukak daripada pukul 9.00pagi hingga 6.00 petang je

Masa Cik Bie datang ni, malam bulan puasa
(*kantoi tak gi terawih haha)
Makanya, terpaksa buat appoinment.

Best memang best, tapi muka rasa nak terbakar
(hehehe.. berangin sebenarnya *mint)
Bila buat hot mask, muka x merah, x bengkak
Kesan2 facial pun cepat kering 
Muka pun rasa best jer.!

Lagi2, Ikin urut2 muka, kepala dan badan
Semua pakej facial kat sini
Full Treatment, serasa sangat berbaloi

Next month nak buat lagi 
Oye!!

Yang paling best, Spa ni hanya untuk perempuan sahaja
sangat selesa dan terjaga kemaslahatan
kita sebagai wanita.! hehehe..


Kad rawatan

Kepada sesiapa yang berminat,
boleh datang ke ;

Izzkin Hair & Beauty Spa
27, Ground Floor, Jalan Jernang Jaya 1,
Taman Jernang Jaya,
Teras Jernang, Selangor,
43650 Bangi, Malaysia
03-8912 1794


Semestinya banyak discount dan pilihan
yang hebat menanti anda
(Kepada yang masih student, siap ada discount student lagi)