DIY GUESTBOOK TREE - PRINTED EDITION

By BIE - 21:50:00 | 171 Comments
Cak.!
Salam Sayang buat semua kawan-kawan Cik Bie
Hehehe.. Quite lama Cik Bie mendiamkan diri kan?
Hahaha.. busy dengan kehidupan seharian lah
Sangat busy dan *psstt..sebenarnya memang sengaja
membusykan diri pun. hahaha..

Maaflah, kepada ramai yang bertanya tentang
soalan ni.. bertalu-talu daripada semuanya
"Bila Cik Bie nak update blog ni??"

Huhuhu.. Rinduu.. sangat kat u'ols tau
sayanggg sangat juga sebenarnya ni. hehehe

Hahaha.. Adoi. lucu pulak dengarnya kan?
Tapi, ni lah hakikatnya.

Benda-benda ni sangat meaningful dan 
I love my creation. Thats y Cik Bie masih lagi
berkongsi dengan semua until i find my Mr.Right
and tamatkan zaman bujang ni with the right person.
Hehehe..

Masa tu, kena buat creation yang lain lah kan.. 
Hopefully ada masa yang mencukupi. hehe

Jom. Kita layan tutorial buat sendiri Guest Tree ni

This Guest tree, bersaiz A1, lebih kurang 59.4 x 84.1cm
bila di print out di kedai2 yang berdekatan

Lepas tu, pandai2 lah adjust dalam frame bersaiz 50 X 70 cm
yang rata2 ada jual kat kedai nuu. ok?

Contohnya macam frame ni.



Sebab tu Cik Bie design lebih kecil sedikit dan bagi dia
kedudukan dia di centralize sebab nak bagi ruang yang
besar sedikit untuk tetamu punya thumbprint




Selalunya bentuk pokok kita tu akan terbentuk secara
semulajadi sebab itu lah yang dinamakan "Seni"
hehehe.. dan itu jugalah meaningful bagi Guest Tree kita ni

Tak akan pernah sama dengan orang lain punya guest tree
semuanya lain dan unik sepanjang zaman.


Untuk mendapatkan "Thumbprint Guestbook", Frame dan Easel ini,
boleh beli dan tempah secara online di,

www.oratixcreative.com

Love,

Cik Bie

  • Share:

ASDAF, CINTA & KASIH SAYANG

By BIE - 04:54:00 | 01 Comments
  • Share:

I TOLD YOU SO

By BIE - 21:47:00 | 01 Comments
"I Told You So"

Suppose I called you up tonight
And told you that I love you
And suppose I said I wanna come back home
And suppose I cried and said I think I've finally learned my lesson
And I'm tired of spending all my time alone
If I told you that I realized you're all I ever wanted
And it's killing me to be so far away
Would you tell me that you love me too
And would we cry together
Or would you simply laugh at me and say

I told you so
Oh, I told you so
I told you someday you'd come crawling back and asking me to take you in
I told you so
But you had to go
Now I've found somebody new and you will never break my heart in two again

If I got down on my knees and told you I was yours forever
Would you get down on yours too and take my hand
Would we get that old time feeling
Would we laugh and talk for hours
The way we did when our love first began
Would you tell me that you've missed me too
And that you've been so lonely
And you've waited for the day that I returned
And we'd live and love forever
And that I'm your one and only
Or would you say the tables finally turned

Would you say I told you so
Oh, I told you so
I told you someday you'd come crawling back and asking me to take you in
I told you so
But you had to go
Now I found somebody new and you will never break my heart in two again

Now I found somebody new and you will never break my heart in two again


  • Share:

DO YOU MISS ME?

By BIE - 23:38:00 | 101 Comments

Salam buat B2B semua

Hye all, do you miss me? *Verasan x?
Its me.!! Your Cik Bie

Happy Chinese New Year
Nah.! Amik limau ni. hehe

1st of All
Cik Bie nak ucapkan 

SELAMAT PENGANTIN BARU

buat B2B 2013 yang dah mendirikan rumah tangga
Alhamdulilah, semuanya berjalan lancar
Title Cik-cik pun dah tukar dah.

Buat yang bertunang, dan dirisik

SELAMAT BERTUNANG & SELAMAT DIRISIK

Cik Bie ucapkan

esok dah nak mula cuti Chinese New Year

memanglah sangat ramai yang memilih hari cuti ni
untuk majlis perkahwinan mereka.

Alhamdulilah.. Apa-apa pun Cik Bie doakan, segala perancangan 
berjalan dengan lancar dan jayanya.

Oklah, kita akan sambung tuto B2B kita yang akan datang

Yok! Share tentang DIY terbaru dan menarik dalam kalangan B2B.!!


  • Share: