DIY GUESTBOOK TREE - PRINTED EDITION

By BIE - 21:50:00

Cak.!
Salam Sayang buat semua kawan-kawan Cik Bie
Hehehe.. Quite lama Cik Bie mendiamkan diri kan?
Hahaha.. busy dengan kehidupan seharian lah
Sangat busy dan *psstt..sebenarnya memang sengaja
membusykan diri pun. hahaha..

Maaflah, kepada ramai yang bertanya tentang
soalan ni.. bertalu-talu daripada semuanya
"Bila Cik Bie nak update blog ni??"

Huhuhu.. Rinduu.. sangat kat u'ols tau
sayanggg sangat juga sebenarnya ni. hehehe

Hahaha.. Adoi. lucu pulak dengarnya kan?
Tapi, ni lah hakikatnya.

Benda-benda ni sangat meaningful dan 
I love my creation. Thats y Cik Bie masih lagi
berkongsi dengan semua until i find my Mr.Right
and tamatkan zaman bujang ni with the right person.
Hehehe..

Masa tu, kena buat creation yang lain lah kan.. 
Hopefully ada masa yang mencukupi. hehe

Jom. Kita layan tutorial buat sendiri Guest Tree ni

This Guest tree, bersaiz A1, lebih kurang 59.4 x 84.1cm
bila di print out di kedai2 yang berdekatan

Lepas tu, pandai2 lah adjust dalam frame bersaiz 50 X 70 cm
yang rata2 ada jual kat kedai nuu. ok?

Contohnya macam frame ni.



Sebab tu Cik Bie design lebih kecil sedikit dan bagi dia
kedudukan dia di centralize sebab nak bagi ruang yang
besar sedikit untuk tetamu punya thumbprint




Selalunya bentuk pokok kita tu akan terbentuk secara
semulajadi sebab itu lah yang dinamakan "Seni"
hehehe.. dan itu jugalah meaningful bagi Guest Tree kita ni

Tak akan pernah sama dengan orang lain punya guest tree
semuanya lain dan unik sepanjang zaman.


Untuk mendapatkan "Thumbprint Guestbook", Frame dan Easel ini,
boleh beli dan tempah secara online di,

www.oratixcreative.com

Love,

Cik Bie

  • Share:

You Might Also Like

17 ulasan

  1. wahhhhh idea yg best ni...bole buat untuk weeding nt (walaupun lama lagi sebab sekarang umur bru 20) hehehe nice blog sis ...suke sgt blog ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaa.. shud try.! Thank you dear.

      Kalau nak cuba untuk kawin kakak or abang ke, kawan2 ke. pun boleh kan? hehehe.. Nak gantung dalam bilik sendiri pun ok juga. ehhe.! Good luck.!

      Delete
  2. cik bie! rindu nak komen kat cni..hehe...cik bie beli frame tu kat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ok ayong, dah boleh start komen2 kat sini lagi dah. hehehe..

      frame tu dibeli di ikea. hehe ;D

      Delete
  3. Cik Bie, Dila kagum dengan Cik Bie.. After all that happen, u still manage to share with us the ideas..keep it up dear... ramai kat sini yg sokong Cik Bie, including me :)

    Semoga Cik Bie dapat jodoh yg soleh dan dapat bimbing ke arah keluarga yg sakinah,mawaddah & fisabilillah..amin.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Miss Dilla..

      Alhamdulilah.. Ni semua berkat bantuan kawan2 mcm miss dilla jugak, keluaga, dan semuanyalah.. hehehe.

      Amin. moga doa Miss Dilla dimakbulkan Allah. Amin..Amin..Ya Rabbal'Alamin

      Delete
  4. kalo byk cap jari ni mst cntik.nampak mcm merimbun gitu kan.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2// yang tu kena ikot kretiviti tetamu lah kan.. hehehe :))

      Delete
  5. bape rggt ek cik bie beli frame tu?nak g beli gak ni...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harganya dalam 20 something ayong.. tak lebih 25 lah. rasanya.. hehehe beli2 jangan x beli. berlambak di ikea. hehe

      Delete
  6. Ya Allah..kreatif sgt cik bie nie!! lagi kreatif dari kite punye guest tree.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk.. xdalah. ni je benda yang terlintas di kepala cik bie ni sharz. hehe :D

      Delete
  7. cikbie... kat mana nak dapatkan ink tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya beli dikedai buku. dibahagian cop-cop mainan kanak-kanak dkna :)

      Delete
  8. cik bie, dah lama qa cari benda ni. huk huk.. cari kt internet agaknya keyword xbetul.. tq very much dearrrr :)))

    ReplyDelete
  9. best singgh ke blog ni. byk info tentang persiapan kawin. hehe

    ReplyDelete
  10. Qaqiqu : Hehehehe.. ur welcome dear :) hehe

    Cinta hazanis : Terima kasih sebab sudi singgah di JC.. hehe :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx