DIY PETA KE RUMAH PENGANTIN

By BIE - 01:54:00

Atas permintaan rakan blogger
Cik Bie come out dengan entri cara-cara
DIY Kad Perkahwinan
Sebelum Cik Bie pergi lebih lanjut untuk tutorial kad ni
Yok Kita belajar cara-cara macamana nak
buat peta rumah pengantin dengan menggunakan
perisian Microsoft Visio.

Peta adalah satu komponen terpenting dalam sebuah kad perkahwinan
Seeloknya, biarlah mudah, ringkas, dan tepat.
masukkan tanda-tanda penting yang mudah dikenali sepanjang perjalanan itu.
Seperti pam minyak petronas, sekolah kebangsaan apa-apa,
lebih mudah dan tepat kan?

Pengunaan Microsoft Visio adalah lebih mudah,
Sebab dia dah built-in template untuk buat peta.
Tinggal pilih-pilih dan tepekkan je mengikut cita cara.
Cara-caranya adalah seperti berikut

Selamat mencuba ya kawan-kawan.







Tarra!! dah siap pon.!



  • Share:

You Might Also Like

22 ulasan

  1. rad dlu buat peta sndri guna excel je.. tak terfikir pon guna software lain.. *yg benarnya xmahir.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. excel dan microsoft word pun boleh juga rad. Asal kreatif dan pandai guna tools. guna paint pon boleh jadi :)

      Delete
  2. Wah HEbat! kenapa la i tak tau ade nye Mics. Visio nih. rugi rugi rugi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dedulu visio ni tak sehebat ni haida.. hehe.. skarang jek dah upgrade. dah ada peta 3D lah.. 1D lah.. banyaklah DDDD.. haha..

      Delete
  3. cik bie mmg kreatif..#kagum jap!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. kagum kejap jek yek! hahaha.. Thanks anim :))

      Delete
  4. hahahaah dulu gune visio untuk buat diagram software development, flowchart, uml diagram mende2 tu je... tak pernah terfikir nk buat peta... bagus ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu lah atie..
      bila dah ada software macam ni, terasa senang je hidup kan? hehe..

      Delete
  5. haii.. salam kenal..

    follower no. 286
    done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal kembali..
      hehe..

      akan mem"follow" kembali

      terima kasih kerana memfollow JC.. :)

      Delete
  6. salam kenal

    i am following you :)

    come! TQ

    ReplyDelete
  7. Thank you Shakira :))

    Following u back! :)

    ReplyDelete
  8. software visio ni nk kena download dulu ke camne erk?,,maaf..masih mentah lagi dlm DIY ni..hehehe

    ReplyDelete
  9. ya cik norlie, kena download dan install. :)

    Selamat mencuba!

    ReplyDelete
  10. miss bie, blh bagi link utk download microsoft visio ni :) sy search byk yg free download. then bile install, xsame mcm yg miss bie bgi cth ni.. :)

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Assalam..blh tk tlng ajar cara nk download software visio step by step ?? sy dh try tp tk blh nk download.

    ReplyDelete
  13. mcm mna nk download microsoft visio nie

    ReplyDelete
  14. mcm mna nk download microsoft visio ni yerr..???

    ReplyDelete
  15. hai

    kalau cari idea DIY yg murah & super cute boleh visit blog/ig kami
    ada paperbag, sticker, tag & card :)

    tq tuan tanah

    Our blogshop, cardbymyan.blogspot.com click >>CARDBYMYAN or instagram kami @begkertas. click >>@begkertas


    tq :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx