Press

No matter where you are and what you look like. Create your own style.Let it be unique for yourself and yet identifiable for others.
The creation begins deep by yourself. Be inspired in my world and give your life an extra boost. So show yourself more and just be you ♥

DEKORASI BILIK PERTUNANGAN

by - 01:30:00

Dengan membawa sentimen seperti gadis melayu terakhir
Ceehhhh terakhirlah sangat kan.
CikBie pun mendeko dengan mudah bilik CikBie
untuk menyorok sebelum my MIL datang menjengah
dan menyarungkan cincin pertunangan


Hik.hik malu-malu kucing sangat masa ni.


Depan cermin ni kasi fresh flower warna pink dan putih


Dekorasi pintu, CikBie letakkan tirai love-love
Photog snap daripada luar bilik
obius sangat muka nebes tuh
hahahaha


backdrop simple dengan menggunakan kain langsir
berjenis kain jersi. Hanya RM3.00 sahaja semeter
CikBie beli 15 meter kalau tak silap masa ni.
Itu pun ada lebihan
gunakan stapler gun je atas tu. Lepas tu letak bunga untuk cover
bunga rantai cuma RM8.50 sahaja.


Hiasan kepala katil yang sangat disukai oleh diri sendiri
beli kain net, gabungkan dengan kaler pink, lucite green dan putih
ikat kiri kanan dan buat macam bentuk scallope
Letakkan bunga di kiri kanannya. Simple kan.


Mix and match warna bantal
Kalr pink tu, bantal mucukku. hahaha


Penambah seri, CikBie letakkan floor lamp dikiri dan kanan katil
Lampu ni murah je. RM39.90 (Trogsta) dibeli di IKEA
now, harga dia lagi murah. sebab dah dapat yellow tag
cuma RM30 sahaja.

akhir sekali, taburkan kelopak mawar diatas katil
Sekian. Terima kasih.

Eh. rasa macam dah nak habis review pasal pertunanganlah


You May Also Like

3 ulasan

  1. cantiknya gabungan warna ni. suke tgk. Btw, sy dh follow awk. :)

    http://cornhelius.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Cantik...jimat n rajin...cik mah suka kain jersi...diy juga guna utk pelamin azwa..

    ReplyDelete
  3. wahhhh sangat cantik baju,backdrop, bunga, decoration sume lah,, simple tp jadi,,

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx