Follow Us @soratemplates

Wednesday, 20 August 2014

DIY KASUT PERTUNANGAN

Salam Khamis, Last but not least.
Eh, dah nak habis review tentang pertunangan
review yang terakhir adalah tentang DIY kasut pertunangan
buat masa ni, rasanya semua topik untuk persiapan pertunangan
dah habis CikBie cover. Tapi, tak tahulah pula. Dimasa
akan datang, tiba-tiba terpancul pula idea review 
pertunangan yang tak sempat dicover sebelum ini.


Baiklah, cerita pasal kasut.
Sebenarnya ini adalah hal yang tak dirancang.
Entah kenapa, secara tiba-tiba CikBie ternampak 1 kasut
yang teramatlah jarang sekali CikBie memakainya.
Sekali kebetulan, match lah pula dengan baju tunang.
Apa lagi, Ting!! timbullah idea nak men DIY kasut ni.

Maka alkisahnya nak dijadikan cerita. CikBie pun DIY jugalah
kasut ini. Meski tak dapat nak berposing dengan acara
photoshoot outdoor atas sebab kepadatan masa. En.Z ketika itu
nak bergegas pulang ke KL pada hari yang sama juga.

Tak mengapalah, redha.. hehehe..

Zazz.. cara CikBie DIY kasut ini. Hehehe.. simple je kan?
Hopefully boleh beri inspirasi kepada semua. Padahal kasut ni
CikBie beli kat Uptown Shah Alam dengan harga RM15 je.

Masih ada sampai sekarang. Cik Bie sewakan baju, lengkap
dengan kasutnya sekali ye.. :D ada yang berminat? boleh hubungi CikBie.






Buatlah bunga diatas dengan menggunakan 
bahan-bahan diatas


Gambaran kasut pada asalnya


Buang aksesori yang sebelum ini, dan tampalkan bunga kain
dan hias dengan manik batu dan mutiara


tarraa..



Done. Bye!!


5 comments:

  1. bie!

    kenapa la daku kawen sebelum mu?
    kalau tak..
    dah bleh dah tiruuu semua idea kamu ni bie..

    hih..

    meh pinjam otak kreatif tuu..

    ;p

    ReplyDelete
  2. Cantik sngt...rajin cik bie..berkenan betullah ngn kasut tu...ni bla nk rajin ni..nk gak wat..hahaha

    ReplyDelete
  3. wahhh sgt csntik... dulu x terfikir pon nak buat mcm ni.. huhu

    ReplyDelete
  4. cantiklaaaa. tp kte ni xrajin nak wat. hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx