Press

No matter where you are and what you look like. Create your own style.Let it be unique for yourself and yet identifiable for others.
The creation begins deep by yourself. Be inspired in my world and give your life an extra boost. So show yourself more and just be you ♥

I'M ENGAGED

by - 21:14:00

Assalamualakum Wanita solehah!
hehehe.. Bulan2 Ramadhan/Syawal ni tiba-tiba
jadi solehah sangat! gitewww..

Masih belum terlambat untuk Bie ucapkan
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin

kepada semua sahabat blogger sekalian.

Bie nk update pasal wedding,
Tapi kalau tiba-tiba tebuk cerita tang
tengah-tengah jadi tak best lah kan?
hehehe
moh la kita bercerita mengenai persiapan 
pertunangan dulu ye :)

Kalau ada sesiapa dah baca "Our Story"
di website perkahwinan kami klik sini
makanya akan tahulah, bahawasanya kami berdua ini
tak pernah kenal dan bercinta sama sekali sebelum ini

Tiba-tiba, ting! Si Dia terbekenan kat haku
dan terus diajaknya berkahwin tanpa lengah
Tapi sebelum tu kenalah letakkan syarat dulu

Seperti, perlu berjumpa ibu dan bapa
untuk meminta pandangan mereka.
Selalunya mata mak ayah ni ada kuasa scanning
dia boleh tahu sama ada orang tu baik atau berniat jahat kepada kita

Alhamdulilah, dengan tidak segan silunya, cecece
kami mengkehendaki cinta kami ini adalah
adalah Cinta selepas Nikah
Wewiiiittttttt... gitewww

Persepakatan bersama, kami berkomunikasi
hanya atas dasar membuat persiapan pertunangan
dan perkahwinan. 

Cuba meletakkan persiapan untuk kedua-dua majlis ini
dengan cara paling sederhana dan tidak membebankan
mana-mana pihak serta selaras dengan tuntutan adat yang dibolehkan
dan syariat Islam..


Di entri seterusnya, Bie akan share tentang semua 
persiapan majlis pertunangan kami,
majlis ini adalah gabungan majlis merisik dan majlis pertunangan
Atas batasan jarak kediaman keluarga kami
yang agak jauh (Kelantan - Johor)

Alhamdulilah, I'm Engaged


You May Also Like

10 ulasan

  1. Bie, cntik! Terkejut bc tjuk. Eh, ritu kwin dh, ni eh tetiba tunang. Eh. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..saja nk buat eiza terkejut.. hehe.. dah berkahwin. saja nk buat tribute. sebab tak sempat nk buat masa tu.. sangat kejar masa :)

      Delete
  2. ya allah bie, tahniah..selamat kesemua sekali :) nanti update ye..cantik betul kaler baju dengan details tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq saila.. hehe.. moga saila pon selamat juga :)
      insyaallah bie akan update dari masa ke masa..

      Delete
  3. cantik sangat awak.. Tahniah! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :) Awak pun cantik juga rina

      Delete
  4. Cantik laa Cik Bie.....story lg ye (^_^)

    ReplyDelete
  5. canteknyaaa..nak tgk baju bahagian depan!!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx