MONOGRAM

02:17:00

Apa itu MONOGRAM?
MONOGRAM ni mungkin lebih mudah dikenali
kalau kita sebut sebagai LOGO.


CikBie gunakan MONOGRAM diatas sebagai logo
sempena pertunangan CikBie dan En.Z
Yeay! berjaya jugak gunakan kepakaran yang terkial-kial 
dalam menggunakan Adobe Illustrator untuk buat MONOGRAM ni


Terlalulah simple kan? hehehe.. 
Seriously, tak ada idea nak buat macamana masa ni. 
Last minute sangat. CikBie cuma ada masa 1 bulan je untuk
buat persiapan pertunangan ni. 
Maunya tak kelam kabut?

Tuhan je yang tahu hati dan perasaan ni.

Dengan Monogram ni jugak CikBie deko Goodie Bag 
yang CikBie beli kat Bake With Yen (entri lepas)
CikBie just print banyak-banyak atas kertas yang agak keras
(tujuannya supaya memudahkan kerja menggunting,
almaklum saya tak berkemampuan nak beli puncher bulat
yang mahal tu) DIY memang kena kretip sikit kan? Jimat. hehe
*jimat ke kedekut Bie? Argghhhh vatevah!


Nasiblah cuma 100 sahaja goodie bag dan monogram yang diperlukan
lenguh juga tangan dan jari dikala menggunting semua monogram
yang telah siap diprint. (Print guna high resolution tau,
tujuannya supaya gambar/monogram tak pecah n dapat kaler
yang elok selepas diprint)


Gunting-gunting dan tampal je macam ni.



Ok, naik seri sedikit. I love simple/plain design! Muah..



The end.

Boleh download Monogram CikBie di sini


You Might Also Like

4 ulasan

  1. simple tp sweettt..suka design tu :)

    ReplyDelete
  2. cantik!cik bie guna kertas jenis apa tu ye?mind to share.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CikBie guna art paper, yang depan dia licin sikit n tebal sedikit dr yg kertas biasa. boleh dapat mana-mana kedai stationary, kebanyakkannya di area Shah Alam. :)

      Delete

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx

Like us on Facebook


Si gadis yang telah melangsungkan perkahwinannya di tanah tumpah darahnya JOHOR Darul Ta'zim