WILL YOU BE MY BRIDESMAID?

By BIE - 8:59:00 PG

WILL YOU BE MY BRIDESMAID?

Bukan hanya lelaki sahaja yang datang melamar
wanita sebagai suri hidupnya. Begitu juga wanita
yang bertindak melamar kawan-kawan baiknya sebagai
Bridesmaid atau lebih dikenali sebagai pengapit
dalam kalangan orang melayu.

Dulu, pengapit hanya seorang. Kini, seperti tidak
relevan kalau hanya ada 1 pengapit kerana kawan
baik semestinya ada ramai dan lebih daripada 1
Ironinya, atas pelamin cuma muat seorang pengapit
perempuan dan seorang pengapit lelaki sahaja.

Maka, terpaksalah si pengantin perempuan membuat
keputusan dengan berat hati, dan memilih salah 
seorang daripada mereka sahaja untuk berada disisi
ketika majlis persandingan.

Bie telah menyebarkan semua lamaran menjadi
Bridesmaid kepada semua sahabat-sahabat terdekat Bie.
Hanya 4 orang sahaja yang free dan menerima lamaran.


Tarraaa.. postooo pada mereka lamaran demi lamaran 
melalui instagram.! Dunia dah maju kan. 

Dan apabila mereka megatakan "Yes",
sekali lagi 1 flyer di "Blast" ke dalam
inbox whatsapp mereka



Terima kasih sahabat, berjumpa nanti di Acara
perbincangan aturcara majlis perkahwinan! 

Peace.. Bersambung..

  • Share:

You Might Also Like

4 ulasan

  1. Comelnyer...cik mah dulu pun wat juga..tp biasa2 je..

    BalasPadam
  2. best nye.. rina dulu simple je.. takdan nk buat invitation comel cmni.. hee :p

    BalasPadam
  3. @cik mah hehehe.. ni consider biasa juga cikmah. cuma proper sikit membuktikan kesungguhan. Siap ada yg menangis buat voice message sebab tak dapat nk jadi bridesmaid bie. Terharu ! T_T

    BalasPadam
  4. @Rina Ellisa Ni kisah terlebih rajin je rina.. hehehe :)

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx