DIY TOLL TAG

By BIE - 2:23:00 PG

Cakk,
Happy tak terkata Cik Bie hari ni,
Sebab tak sabar menanti hari esok.
Nak sambung berhari raya ke Kelantan pula
Keluarga belah suami ceq.. awwww

Semua sedia maklum Cik Bie ni bride to be Johor (2014) kan?
Memang dah jadi adat orang Johor ada upacara
pembayaran tol untuk buka kipas yang menutup muka
pengantin perempuan yang berdebar-debar diatas pelamin.

Pengantin lelaki pula kena la bersedia dengan duit tol.
For my wedding, cik bie nak modenkan sikit upacara 
pembayaran tol ni. 

Pembayaran tol akan dibuat kepada sesiapa yang hanya memegang 
Toll Tag sahaja.

Almaklumlah, Cik Suami berasal daripada Kelantan
Perjalanan ke Kota Tinggi, Johor melalui 
Highway Utara-Selatan 
(walaupon x guna highway ni pon, kalau dr Kelantan. hik.hik)
memang terlalu banyak tolnya.

Antara toll tag yang cik bie buat ialah to-tol di Johor sahaja

Tol Pagoh
Tol Ayer Hitam
Tol Kulaijaya
Tol Desaru
DLL




 Cik bie just print atas kertas keras sikit, kemudian laminate guna seterika, kemudian
gunting ikot bentuk dia, for batang dia, cik bie nak guna lidi chopstick
sahaja. Besar dan teguh sedikit. Tak mudah patah.
Tapi untuk sesiapa nak cuba DIY ni.. terserah mengikut ke kretifan masing2 ok?


 Lets come out with something new!

Berikut adalah upacara pembayaran tol dengan menggunakan toll tag
Hehehe, I'm soo happy sebab terlampau meriah (ke perasaan aku je ni?)
Hahaha. Alhamdulilah, impian terlaksana










Done for DIY Toll Tag.
Selamat Mencuba! :)

  • Share:

You Might Also Like

0 ulasan

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx