MALAM BERZANJI & MARHABAN

By BIE - 2:32:00 PG

Assalamualaikum w.b.t
Dah setahun lebih berlalu. Hampir masuk tahun ke-2 dah
Dah ada anak pun, mungkin nak masuk yang ke-2 juga
Hehehehe


Review perkahwinan tak habis-habis
daaripada tahun lepas, Terima kasih kerana masih
ada yang sanggup menunggu dan membaca setiap review Bie
dalam perjalanan Bie menguruskan sendiri perkahwinan Bie

Sebelum Bie cerita lebih lanjut tentang Majlis Malam Berinai
yang selalunya dilakukan di Johor. Bie cerita dulu tentang
Malam Berzanji dan Marhaban yang selalunya dilakukan 
selepas solat Magrib, lebih kurang jam 8.00malam.


Sebelum pengantin lelaki datang berarak daripada rumah bersanggah 
selepas solat Isya' lebih kurang jam 9.00malam

Masa berzanji ni, pengantin perempuan hendaklah menjadi pemula
dengan membuka majlis dengan bacaan berzanji Rawi 1
Alhamdulilah, Bie memang sejak dulu selalu ikut ibu berlatih.
Pada malam Berzanji dan Marhaban. Bie menjadi pemula dengan 
memperdengarkan bacaan berzanji Rawi 1 kepada sekalian hadirin 
yang hadir memeriahkan majlis pada malam berkenaan.






Jujur seronok! hehehe.. Lepas habis Berzanji dan Marhaban.
Sang jejaka yang ditunggu pun sampai. Masakan tidak, petang tu baru je nikah
lepas tu kena separate sebab majlis belum selesai. Malam tu, belum boleh 
tinggal rumah pengantin perempuan lagi. Tapi, seriiioooousssssss sangat penat! 


Obvious sangat penat tu, sampai semua gambar
nampak macam tidur. Nak angkat mata pun xlarat masa ni
huuuuuuuuuuuu.. nak duduk pon dah tak tegak.
Siapa kata senang jadi pengantin,? Raja sehari?
Hahaha.. Stamina kena tinggi tau!
Kemain!

Next entri will be "Malam Berinai"

Stay Tuned

  • Share:

You Might Also Like

3 ulasan

  1. Sama macam saya. Sentiasa terasa seperti baru je berkahwin dan masih nk review psl kawen..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah kita cik hani. Gimme 5.. hehehe.. padahal anak dah nak masuk setahun dah haha

      Padam
  2. cantiknyerlah bie...merah menyala...

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx