TIPS PILIH BLOUSE MUSLIMAH MENGIKUT PENAMPILAN DIRI

By BIE - 21:37:00 | 01 Comments
  • Share:

KEDAI RUNCIT DALAM RUMAH

By BIE - 02:08:00 | 61 Comments
Assalamualaikum w.b.t, sedar tak seadr, kita dah berada dipenghujung 2015. Pelbagai cerita suka, duka yang telah dilalui sepanjang tahun ini. Mungkin, nanti Bie nak recap balik kot kronologi tahun 2015 ni. In sya Allah. 



Gambar-gambar dibawah adalah beberapa inisiatif Bie dan Suami mengubah cara kami berbelaja. Sebenarnya kami dah mula buat macam ni sejak bulan 7 tahun ini. Tapi, belum betul-betul bersungguh. Sedikit demi sedikit kami tingkatkan semula kesungguhan kami merealisasikan impian untuk mempunyai kedai runcit dirumah. Hahaha. Lucu kan?











Bie sendiri, sejak dah stock up barang keperluan dapur dan rumah ni. Selalu main jual-jual dengan Z.

Bie : Nak beli apa encik?
Z    : Saya nak 1 tin susu pekat manis
Bie : Nah, RM5 saja encik!
Z    : Mahalnyaaaaaaa..

Hahaha.. Dengan inisiatif ini, kami mudah untuk semak barang apa yang ada dan apa yang tak ada. Jadi, lebih mudah nak membeli dan stock up barang. Kebanyakkan barang, kami akan beli secara borong di pasaraya pilihan kami seperti;

Pasaraya NSK
Segi Fresh

Bos kecik Mama Papa


Memang awalnya mahal, sebab kena beli banyak. Tapi, bila tolak darab semuanya. Kami dapat berjimat banyak. Sebab kebanyakkan barang yang akan kami beli setiap bulan. Jimat kan?

Alhamdulilah, Bie dan suami dapat gunakan cara ni sehingga hari ini. Moga kami tekal sampai bila-bila.Tak ada lagi isu, bangggg.. ayang nak masak ni. Minyak dah habis! ehehehe.. sebab dah stock up 3 tong dah!

Oleh kerana, idea ini. Pendapat Bie mengenai langkah penjimatan dalam berbelanja barang dapur mendapat perhatian media dan terbit dalam akhbar Berita Harian pada 21 September 2015 yang lepas.




  • Share:

PEMENANG GIVEAWAY 2015

By BIE - 01:16:00 | 01 Comments
Alhamdulilah, Giveaway dah pun tamat dan pemenang telah dipilih. Tahniah Bie ucapkan kepada pemenang yang dapat Pearl HB tu. Semoga berbahagia di majlis perkahwinan anda nanti. In Sha Allah. Terima kasih juga tak terhingga kepada penaja hadiah

BLUE LACE FLOWER

Sesiapa nak wedding tu, boleh datang FB page BLUE LACE FLOWER untuk menempah Pearl HB idaman anda ya?

Tiba-tiba terasa seronook pulak buat GA ni. In Sha Allah, masa-masa akan datang. Bie nak buat lebih banyak GA untuk kawan-kawan blog Bie ni semua. Suka tak? Hehehehe..


  • Share: