ALHAMDULILAH 27 TAHUN SUDAH

By BIE - 19:08:00 | 01 Comments
Alhamdulilah, Syukur..

Happy Birthday to me! Hehehe.. wish pada diri sendiri pula. Alhamdulilah, 30/10/2016 yang lepas. Usia Bie dah genap 27 tahun. Ya Allah, seakan-akan tak percaya dan rasa macam dalam mimpi. Betul ke, usia dah menjangkau 27 ni? Rasa macam baru lepas SPM semalam. (hikss.. nak cakap masih sweet 17 lettew kan) Diam tak diam, tinggal 3 tahun je lagi nak masuk 3 series. Mau bulat x bulat lah mata ni. Syukur Alhamdulilah Allah beri kesihatan dan kehidupan yang baik bersama keluarga tersayang. Semoga kehidupan ini tambah berseri dengan kehadiran orang baru dalam hidup kami awal tahun 2017 ini. Insyaallah..

Umur 27 dah masuk anak ke-2, dulu lahirkan Naqib masa umur 25 tahun. Masa tu, cakap dalam hari cukuplah. Sakikit nak beranak ni. Tup-tup mengandung lagi.. Itulah lumrah wanita kan? Serius kalau dok bercakap hal-hal sakit bersalin ni. Alamatnya tak terperi, tak tertanggunglah, tak sangguplah. Tapi, diam tak diam anaknya dah 3-5 orang dah. Magic

Terima kasih untuk suami for this celebration.Kami dah expect yg krew-krew tony romas akan datang bawa kek dan nyanyi lagi happy birthday sebab sebelum ni kami pernah celebrate birthday kat situ masa birthday En.usben yang ke-29. Tapi apa yang paling memeranjatkan adalah hadiah daripada En.Usben.

Sementara tunggu order sampai

Naqib menconteng

Simple yet Brownies from Lovely Husband
Love you!





Terima kasih untuk telekung idaman ini. Tak sangka, En.Usben sanggup survey produk-produk kat laman web telekung siti khadijah. Lepas tu, belikan telekung dusty pink ini sebab katanya, 

"Ayang nampak cantik pakai telekung warna ni" 

Berbunga kembang mekar hati iols ni bila dengar En.Usben cakap macam tu. Dia memang tak reti nak romantik-romantik. Tapi sekali dia romantik, tahap diabetis punya. Rasa melting sampai nak pengsan tau. OK dah melampau tuu. hehehe..




Terima kasih juga dengan hadiah perfume daripada Bos a.k.a my leader.

Tak lupa juga ingatan dan ucapan serta doa yang muluk daripada semua keluarga, sahabat, rakan-rakan yang mengenali diri ini. Bagi saya, hadiah terbaik adalah ingatan dan doa yang tulus ikhlas daripada semua.


Terima kasih Allah kerana beri aku peluang untuk bernafas dan terus beribadah kepadaMu. Moga Allah mempermudahkan perjalanan hidup seorang Nabiha. InsyaAllah.Amin..

Thank you for reading - Bie-

  • Share:

ZNGRADS KONVOKESYEN UiTM YANG KE-85

By BIE - 18:40:00 | 21 Comments
  • Share:

ZNGRADS : OUR PRE-GRADUATION

By BIE - 01:52:00 | 41 Comments
Assalamualaikum W.B.T

Terima kasih untuk kawan-kawan yang memberi cadangan supaya Bie ambil gambar/shoot gambar ini bersama suami tercinta. Hingga sanggup beri pinjam set jubah dan skroll master (tertinggal kat rumah masa kelam kabut nak pergi shoot ni)

Alhamdulilah, kami berdua memang sama-sama ambil master daripada awal lagi. Tapi sedihnya tak dapat konvo bersama sebab suami delay hantar tesis sebab nak beri laluan untuk Bie habiskan dulu. Kemudian, kembali siapkan tesis beliau pada semester hadapannya. Masakan tidak, masa kami berdua bertungkus lumus siapkan penulisan tesis. Hal ehwal anak memang terabai, sampai 1 hari tak mandi, kami pun tak makan minum semua sebab kejar dateline. 2-2 pun bekerja, jadi masa yang ada sangat terhad. Akhirnya, si dia mengalah dan menyuruh Bie selesaikan semuanya terlebih dahulu.

Masa ni, pengorbanan anak kecil bernama Naqib ni mungkin tak terlalu ketara. Tapi, pengorbanan suami ni terlalu besar buat Bie.

Sebak! Terima kasih atas pengorbanan suami yang tak terhingga ini. Jadi, Bie abadikan kenangan ini dengan bergambar bersama-sama. Bie berkonvo pada Oktober 2016 ini dan suami bakal berkonvo pada April/Mei 2017. Cabaran shoot gambar bila dah anak ni, lain lah sikit. Hehehe. Tengok mood dia. Masa ni, mood tak berapa nak ada sebab baru lepas bangun tidur. Hehehe

Layankan jela, walaupun banyak juga gambar tak jadi. Hehehe..















Lokasi Photoshoot : Taman Lembah Bukit SUK Shah Alam
Time : 4.00 pm
Photographer : Mohyiddin Photography

Love, Bie


**Next entry kita review on the day of graduation ok?
  • Share:

CARA BUAT KAD DEBIT BERGAMBAR MAYBANK

By BIE - 19:52:00 | 01 Comments
  • Share: