DIY BUNGA HATI TELUR

By BIE - 12:09:00 PG

Hai Semua, 
Ceq nak buat review tentang persiapan perkahwinan. Tapinya, tak tahu lah nak start daripada mana dulu ni? Confuse sudah... tiba-tiba nak tebuk tengah-tengah, nanti jadi pening kepala pulak ye tak?

Tak apalah, kita mulakan dengan bismillah dulu lepas tu, Bie nak cerita tentang pembuatan Bunga telur secara DIY untuk majlis perkahwinan Bie pada 30/5 dan 31/5 yang 2 tahun lepas. Jeng..jeng..jeng.. Bunga ke? masalahnya Bie tak gunakan bunga langsung untuk buat bunga telur ni. Nampak macam rupa bunga pun tak dok. Hehehehe. Bie namakan dia sebagai Bunga hati telur. Sebagai lambang penyerahan seluruh hatiku kepadamu.. ceeewaaahhh


Ok, sesiapa nak idea macamana nak buat bunga hati telur Bie ni boleh lah zazzz kat gambar-gambar berikut yang didatangkan khas  oleh BJC buat semua pembaca blog setia BJC. Wiwiwiwiwit

 Sediakan ;
Kain Felt
Kadbod
Gunting
Lidi Satay
Poleyster

Harap-harap gambar-gambar dibawah dapat membantu ye;
























Done!
Selamat Mencuba


  • Share:

You Might Also Like

2 ulasan

  1. Cantik....mcm nk buat je juga..tp sempatkah??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untuk apa tu? akikah adik kak long azwa ye? hehehe. Ada kegigihan, insyaallah sempat :) Selamat berpantang Cik Mah :)

      Padam

Terima kasih kerana sudi bertandang ke Blog Cik Bie. Senang-senang nanti datang lagi ya? Love u'olss. Muahhx