ZNGRADS : OUR PRE-GRADUATION

By BIE - 01:52:00 | 41 Comments
Assalamualaikum W.B.T

Terima kasih untuk kawan-kawan yang memberi cadangan supaya Bie ambil gambar/shoot gambar ini bersama suami tercinta. Hingga sanggup beri pinjam set jubah dan skroll master (tertinggal kat rumah masa kelam kabut nak pergi shoot ni)

Alhamdulilah, kami berdua memang sama-sama ambil master daripada awal lagi. Tapi sedihnya tak dapat konvo bersama sebab suami delay hantar tesis sebab nak beri laluan untuk Bie habiskan dulu. Kemudian, kembali siapkan tesis beliau pada semester hadapannya. Masakan tidak, masa kami berdua bertungkus lumus siapkan penulisan tesis. Hal ehwal anak memang terabai, sampai 1 hari tak mandi, kami pun tak makan minum semua sebab kejar dateline. 2-2 pun bekerja, jadi masa yang ada sangat terhad. Akhirnya, si dia mengalah dan menyuruh Bie selesaikan semuanya terlebih dahulu.

Masa ni, pengorbanan anak kecil bernama Naqib ni mungkin tak terlalu ketara. Tapi, pengorbanan suami ni terlalu besar buat Bie.

Sebak! Terima kasih atas pengorbanan suami yang tak terhingga ini. Jadi, Bie abadikan kenangan ini dengan bergambar bersama-sama. Bie berkonvo pada Oktober 2016 ini dan suami bakal berkonvo pada April/Mei 2017. Cabaran shoot gambar bila dah anak ni, lain lah sikit. Hehehe. Tengok mood dia. Masa ni, mood tak berapa nak ada sebab baru lepas bangun tidur. Hehehe

Layankan jela, walaupun banyak juga gambar tak jadi. Hehehe..















Lokasi Photoshoot : Taman Lembah Bukit SUK Shah Alam
Time : 4.00 pm
Photographer : Mohyiddin Photography

Love, Bie


**Next entry kita review on the day of graduation ok?
  • Share:

CARA BUAT KAD DEBIT BERGAMBAR MAYBANK

By BIE - 19:52:00 | 01 Comments
  • Share:

SEPETANG DI PANTAI MORIB

By BIE - 21:21:00 | 21 Comments
Assalamualaikum w.b.t,

Petang-petang masa cuti Hari Malaysia yang lepas. Kami sekeluarga decide pergi ambil angin laut/pantai dipantai Morib sambil bawa bekalan makan petang berupa makanan ringan macam nugget dan fries.

Tapi Naqib, awal-awal lagi dah cilok air Milo mama. Sedangkan, kami memang x pernah beri dia minum milo. Pengambilan gula dan garam memang dihadkan sebab dia belum sampai 2 tahun lagi. Hehehe.. Tiba-tiba dia pegang cawan milo tu tak nak lepas.

Sambil makan-makan dan riadah tu. Sambil layan anak main air sabun yang bubble-buble tu. Niat hati nak tengok pantai. Tapi masa tu air naik dan ombak kuat sangat sampai terpercik-percik. Jadi, tak dapat tengok air laut.. tengok orang lain layang-layan pun jadilah. Alhamdulilah, tengok anak seronok dengan situasi tu. Kita pun jadi seronok kan?

Papa, nanti bawa kami jalan-jalan selalu ke pantai ye. Hehehehe.. kebetulan di Pantai Morib, ramainya orang macam ada pesta. Siap ada jualan dan pentas persembahan lagi.

Apapun, kami gembira dengan aktiviti kekeluargaan macam ni. Bosan, asik jalan-jalan kat Mall.. Sekali sekali kena banyak tukar angin.. Hehe :D











  • Share:

OFFICIAL SCRUNCEE

By BIE - 03:29:00 | 01 Comments
Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulilah, akhirnya SCRUNCEE dah memulakan perniagaan. Walaupun, hanya sekadar kecil kecilan sahaja. Bie dah tak menang tangan menjahit tempahan yang ada daripada pelanggan. Almaklum, semuanya dibuat sendiri tanpa bantuan sesiapa, kecuali Encik Suami tercinta dan tangan si kecil kami Naqib. Naqib lebih kepada mengacau jelah. Tolong apanya? dia masih kecil, Nanti dah besar wajib tolong mama papa tau! Hehehe..

Terima kasih kepada semua yang menyokong SCRUNCEE. Mohon doa semua moga SCRUNCEE terus berkembang dan berkembang hingga menjadi sebuah perniagaan yang maju setaraf dengan PADINI, SEED, FASHIONVALET, BELLAAMMARA dan lain-lain. Ceeewaahh, boleh berangan gittewww? Tak apalah kan, berangan tak kena bayar. Sesiapa nak cuci mata dengan produk SCRUNCEE yang sangat membantu kaum wanita yang selalu bermasalah dengan pengikat rambut.

Kenapa perlu memilih pengikat rambut keluaran Scruncee?
<3 Diperbuat daripada kain 100% Imported Cotton
<3 Getah yang tahan lasak, tahan lama dan tidak kendur
<3 Boleh dibasuh berulangkali dan tidak luntur
<3 Cantik dipakai oleh setiap wanita
<3 Mempunyai warna dan design terkini yang moden
<3 Mempunyai rekaan dan corak yang menarik
<3 Memenuhi citarasa setiap wanita terhadap mahkotanya
Jom kumpul koleksi-koleksi terkini daripada SCRUNCEE.

Quality of product is our priority :) #scrunceenatics

Jom ramai-ramai likes SCRUNCEE punya Facebook Page dan Instagram sambil-sambil tu boleh lah cuci-cuci mata tengok SCRUNCEE yang comel ni. Hehehehe..



















  • Share: