SEDEKAD SUDAH HARI GURU

By BIE - 21:52:00 | 11 Comments
Selamat Hari Guru

Harap-harap masih belum terlambat untuk Bie ucapkan Selamat Hari Guru kepada semua insan bergelar pendidik terutamanya ibu bapa kita yang menjadi pendidik untuk kita sejak kita dilahirkan lagi.

Sempena hari guru, Bie pun mula teruja nak sambut juga sebab dah hampir sedekad tinggalkan zaman persekolahan. Tambahan pula, anak Bie dihantar ke Taska. Jadi semua pengasuh dipanggil Teacher. Mereka juga sebagai guru pertama untuk Naqib sebab kebanyakkan waktu bekerja, Naqib akan tinggal ditaska. Jadi, Teacher-teacher ditaska juga banyak ajar perkara-perkara baru untuk Naqib dalam proses tumbesaran Naqib selama ni.

Ada 7 orang teacher semuanya. Pening kepala juga Bie fikirkan hadiah untuk mereka. Akhirnya, Bie dan suami ambil keputusan untuk hadiahkan Sebuah Al-quran Mini dan Sehelai Sejadah Travel untuk mereka. Moga-moga bermanfaat. InsyaAllah.


Bagi urusan mendeko, sudah tentulah Bie Deko sendiri je. Semua benda pun nak DIY kan? Kad ucapan dan hiasan, Bie buat sendiri pada malam sebelum 16/6/2016.



Kos menyediakan Goodie Bag Hadiah hari guru adalah seperti berikut;

Al-Quran - RM15.00
Sejadah - RM5.00
Beg - RM1.00

Total = RM21.00 sahaja X 7 Orang guru.

Sejadah dan Beg Bie beli di GM KLANG, Al-Quran Bie beli di Pesta Buku di MAEPS baru-baru ini. Idea ini boleh juga digunakan bagi bakal raja sehari yang pening nak beri apa untuk majlis perkahwinan nanti.

Alhamdulilah, terima kasih atas jasa guru-guru dalam mendidik anak bangsa. Benar, nilai sebuah hadiah tak dapat dibandingkan dengan jasa dan pengorbanan seorang guru selama mengajar dan mendidik kita didunia ini.

Terima kasih Cikgu! Saya sayang cikgu!

  • Share:

HAPPY MOTHER'S DAY @QIDOT

By BIE - 02:05:00 | 01 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulilah, segala puji bagi Allah. Tuhan Semesta alam. Tahun ini merupakan tahun ke-2 Bie meraikan Hari Ibu. Sesungguhnya perasaan setelah bergelar ibu adalah sebuah perasaan yang tidak boleh digambarkan dengan kata-kata.



Sempena hari ibu, Z meraikan hari bermakna ini dengan sedikit cicipan hi-tea di Hip Cafe atau dikenali dengan Hipster Cafe yang bernama Qidot. Qidot cafe ni dekat tepi jalan je. Tak jauh daripada rumah kami di Klang. Selalunya, kami dok lalu lalang je. Tak pernah sekalipun terlintas nak menyinggah. Tiba-tiba semalam, sempena hari ibu. Z ajak B ke sana buat pertama kalinya.

Nice dan cozy~
Super calm and peaceful


itu je kata-kata yang dapat diungkapkan. Masuk-masuk je dalam cafe ni. Kami dah disambut dengan alunan lagu-lagu vintage cafe yang menenangkan. Kat sini, tak terhad kepada makanan minum petang, makanan western pun ada. Pokoknya, macam-macam pilihan ada disini. Worth to try and value for money. Harga makanan semuanya mampu milik.


Tahun ini, Bie dapat hadiah daripada Naqib (My Son) sebuah lukisan bayi berumur 1 tahun 2 bulan. Lukisan ni sebenarnya daripada taska. Semestinya idea daripada cikgu-cikgu. Apa-apapun dah cukup buat Bie rasa nak mengalirkan air mata, Sebab anak sendiri yang buat lukisan cap jari jemari dia ni. Sobss..


Alhamdulilah, Terima kasih buat suami tercinta untuk sambutan ini.
Selamat Hari Ibu juga kepada Ibu Bie, Puan Marhuna dan 
Ibu mertua, Puan Saudah serta ibu-ibu didunia.

Selamat Hari Ibu! Hari-hari Hari Ibu <3
  • Share: